2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Városházi hírekForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-06-30 09:29:22
Az idei fél év utolsó testületi ülését tartotta az önkormányzat június 23-án, amikor is 24 napirendi pontot tárgyaltak a képviselõk, s hoztak fontos döntéseket.

Az ülés kezdetén Mezõsas képviselõivel együtt elfogadták a 2011. július 1-vel felálló Berettyóújfalu-Mezõsas Körjegyzõség költségvetését.

Tisóczki József képviselõ javaslatára egyperces néma felállással emlékeztek meg a nemrég elhunyt Molnár Ernõ helyi közéleti személyiségrõl.

Elfogadta a testület a Hajdú Volán Közlekedési Zrt. 2010. évi közszolgáltatási tevékenységérõl szóló beszámolót. Szóbeli kiegészítésként elhangzott: rugalmas, színvonalas munkát végzett a Volán az elmúlt évben.

Jóváhagyta a testület a Berettyóújfalu Városért Közalapítvány, a Berettyóújfalu Város Sportjáért Közalapítvány és az Önfenntartás Közalapítvány elmúlt évi munkájáról szóló beszámolókat is. Kocsis Csaba kiegészítésében elmondta: elkészült Györfi Lajos Kádár vitézt ábrázoló lovas szobra.

Új intézményvezetõket is választott a testület titkos szavazással. Mind az Arany János Gimnázium, Egészségügyi Szakképzõ, Közgazdasági Szakközépiskola, mind a Vass Jenõ Óvoda és Bölcsõde élére egy-egy pályázat, a mostani igazgatóké érkezett. A testület egyhangú szavazással elõbbi élére Domján Jánost, utóbbi élére Török Istvánnét választotta meg újabb öt évre.

Jóváhagyták a képviselõk a Vass Jenõ Óvoda és Bölcsõde szakmai programját is, melyre azért volt szükség, mert a bölcsõdei részleg negyedik csoporttal bõvült.

Megvitatta és jóváhagyta a testület a Nova Villa 2010 Nonprofit Kft. tevékenységének megkezdésétõl júniusig tartó munkájáról szóló beszámolót, illetve üzleti tervét. A hozzászólásokban elhangzott: túl erõsnek ítélik az elõzõ Bihari Hírlapról megfogalmazott véleményt, illetve javaslatot tett Tisóczki József képviselõ arra vonatkozóan, hogy az elõzõ fõszerkesztõ több éves munkáját valamilyen módon ismerje el a képviselõ testület. A tervezett fizetõs parkolóhelyek kijelölése kapcsán Szabó Katalin képviselõ az iránt érdeklõdött, milyen elõnyt élveznek majd a lakótelepen élõ autótulajdonosok. Mivel a fizetõs parkolóhelyek kijelölése folyamatban van, erre sem a polgármester, sem az ügyvezetõ Krisztik Csaba nem tudott válaszolni. Egyébként is testületi határozat dönti majd el a fizetõs parkolók helyeit – szögezte le Muraközi István.

Visszavonta a képviselõ testület a mezei õrszolgálatról és a mezõõri járulék bevezetésérõl szóló rendeletét, mivel a földtulajdonosok 80 százaléka ezt kérte. A rendelet július 1-én lépett volna életbe, így még idõben döntött a testület a visszavonásról.

Elfogadták a képviselõk az önkormányzat II. félévi munkatervét. Eszerint ha nem jön közbe rendkívül esemény, következõ testületi ülésükre szeptember 1-jén kerül sor.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!