2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Pocsaj: tiszta vízForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-07-20 15:08:23
  Pocsaj - Még mindig folynak a munkálatok Pocsajban az Ivóvízminõség-javító program keretében – adta hírül Kecskés Gyula polgármester.    

A napokban folytatott megbeszélések után a polgármester elmondta, hogy azAquaprofit Zrt képviselõje tájékoztatta a fejleményekrõl, a munkálatokról, melyek nemsokára befejezõdnek (a cég csinálja a szivattyútelepet, tározót). Augusztus végével a mûszaki átadás is megtörténik, és ezt követõen a késõbbiekben tiszta, kifogástalan ivóvizet fog kapni a község.
A tulajdonba adás is meg fog történni – az önkormányzat tulajdonát fogja képezni. A mûködtetést az önkormányzat fogja meghatározni, mely a település elõrehaladását fogja segíteni.
- Az önkormányzat legszívesebben saját maga mûködtetné az ivóvíz-szolgáltatást. A képviselõtestület ebbéli szándékát már ki is fejezte.
Vízmû Rt a vagyon átadásáról még nem döntött. Az a koncepció, hogy az ivóvíz-vagyont a tulajdonos birtokába adja, a késõbbiekben a tulajdonos gondoskodik a mûködtetésérõl. Õ dönti el, hogy kire bízza e szolgáltatás végzését. Egyelõre lehet még szó az önállóan mûködtetett ivóvíz-szolgáltatás folytatására. Megpróbál az önkormányzat ezzel a lehetõséggel élni, kikerülni ezeket a buktatókat, melyeket ezek rejtenek. Mindehhez kérjük a lakosság türelmét és támogatását – tájékoztatott a polgármester.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!