2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
A Bihari vándortarisznya sikereForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-08-26 10:19:33
  Berettyóújfalu - Bihari vándortisznya; A Bihari Múzeum tanórán kívüli és szabadidõs tevékenységei - ez a címe annak a nyertes projektnek, melynek keretében a múzeum munkatársai és pedagógusok az elmúlt egy évben mintegy 500 gyerekkel ismertették meg lakóhelye múltját, kultúrális értékeit.  

Volt helye a pénznek a Bihari Múeumnál

A pályázaton elnyert 23,3 millió forintból a múzeum iskolabarát szemléletének növelése érdekében új szabadidõs programokat dolgoztak ki és valósítottak meg. A gyerekek megismerkedhettek nagyszüleik játékaival, részt vettek játékos formában informatikai szakkörön, megismerhették a honfoglaló magyarok életmódját és falujáráson is részt vettek BiharbanKállai Irén projektmenedzser elmondta: a gyerekek élvezték azt, hogy a megszokott környezetekõl kimozdulva szerezhettek új ismereteket.

 

Mint megtudtuk, idén tavasszal készült el (egy másik projekt keretében) a BihariMúzeum két új oktatótere és három információs pontja, amelyek ugyancsak segítették a program eredményes befejezését. A pályázat eredményeit pénteken aBihari múzeumpedagógiai évadnyitó címû rendezvényen mutatták be a kistérség és a város pedagógusainak. Kállai Irén hangsúlyozta, hogy a Bihari vándortarisznya programban kidolgozott tevékenységek akár teljes egészében vagy egyes elemeiben is megvalósíthatóak, esetleg variálhatóak, igény szerint programcsomagok állíthatóak össze belõlük az óvodákban, iskolákban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!