2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Több, mint 30 kilós marihuána fogás ÁrtándonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-08-26 17:34:33
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyõrei több mint 30 kg marihuánát foglaltak le egy román rendszámú busz utasánál.

A NAV munkatársai az ártándi határátkelõhelyen ellenõriztek egy román rendszámú menetrend szerinti autóbuszt, amely Olaszországba tartott. A pénzügyõrök átvizsgálták a buszt, illetve az utasok poggyászait. Az utastérben találtak három utazótáskát, amelyekben ömlesztve, alufóliával letakarva zöld színû növénydarabok (gyökér nélküli szár, levélrészek és magok) voltak. A táskákat senki nem vallotta magáénak, ám az egyikbõl elõkerült egy pénztárca, amelyben egy román nõi névvel ellátott papírt találtak a pénzügyõrök. Az adott nevû személy az autóbuszon tartózkodott és kezdetben tagadta, de késõbb elismerte a táskák tulajdonjogát.

30,5 kilogramm kábítószer a csomagban

A táskákban talált növénydarabok jellegzetes szagot árasztottak, a kábítószer-keresõ kutya, illetve a kábítószer-teszt is megerõsítette a marihuána jelenlétét.

A három csomagban lévõ kábítószergyanús anyag bruttó tömege 30,5 kilogramm volt, melynek értéke több mint 30 millió forint.

A táskák tulajdonosa elmondása szerint a csomagokat Romániában egy fiatalembertõl vette át azzal, hogy azokat Rómába vigye, ahol egy másik férfinak kellett volna átadnia egy étteremben. Állítása szerint az átadó azt mondta, hogy az Olaszországban tartózkodó testvére beteg, és neki küldi a táskában található növényt, ami teaként megfõzve jó a betegségére.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyõrei a kábítószergyanús szállítmányt lefoglalták, az ügyet pedig átadták az illetékes rendõrkapitányságnak, akik a szállítást végzõ román nõt õrizetbe vették.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!