2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Ideális körülmények a bölcsiseknekForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-08-27 15:44:10
Városunk bölcsõdés korú gyermekeinek fogadására, új épületszárnnyal bõvül a Vass Jenõ Óvoda és Bölcsõde József Attila utcai épülete. Mi tette ezt szükségessé? – kérdeztük Török Istvánné intézményvezetõtõl.

- Egy évek óta fennálló hiánypótlás folytatása ez a mostani beruházás. Örömteli abból a szempontból, hogy a kisgyermekes szülõk munkába tudnak állni, hiszen csak azoknak a szülõknek a gyermekeit tudjuk felvenni, akik dolgoznak.

- Milyen lesz az új bölcsõdei komplexum?

- Négy csoportszobában, ideális körülmények között, egészséges környezetben várjuk a gyerekeket, olyan szakképzett dolgozókkal, akik a gyermekek harmonikus személyiségfejlesztését tudják biztosítani.

- A pályázatban szerepel-e eszközfejlesztés?

- Igen. Külön öröm számunkra, hogy közel nyolcmillió forint áll rendelkezésre eszközbeszerzésre. Gyermekbútorokat, a gyerekek ellátásához szükséges ágyakat, asztalokat, sámlikat, képességfejlesztõ játékokat, bábokat, udvari játékokat is vásárolunk.

- Jelent-e munkahelyteremtést ez a bölcsõdebõvítés?

- Három új dolgozót tudunk felvenni, azaz három kisgyermek nevelõnek tudunk állandó munkát biztosítani. A dolgozók számára a bölcsõdei munkahelyi feltételek megfelelnek a 21. század követelményeinek: öltözõk, nevelési szoba, konzultációs terem áll rendelkezésre, de a szülõk szempontjából is teljesen komfortos lesz az épület, mivel a mozgásukban akadályozott felnõttek is be tudnak menni.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!