2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Kétnapos IV. (Kun) László Fesztivál KörösszegapátibanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-08-30 13:31:37
Körösszegapáti - IV. (Kun) László Fesztivál ötödik alkalommal Körösszegapátiban.  

Már várták a térség lakói az Apátiban megrendezésre kerülõ eseményt. Nagy sikerre számíthatott a mostani rendezvényen többek közt az ABBA Sisters, és a BIKINI együttes is.

A két napon át tartó esemény szervezõi gondoskodtak arról, hogy kicsik és nagyok, fiatalok és idõsebbek is, jól érezzék magukat.

Tarsoly Attila polgármester úr köszöntötte a megjelent, egyre gyarapodó szórakozni vágyó közönséget.

A fõzõverseny keretén belõl a helyi csoportok megkezdték a különbözõ ételek készítését. Bográcsokban, üstökben fõttek a különbözõ ételek, melyek zsûrizésére a délutáni órákban került sor.

A sportpálya melletti területen pedig a hatalmas színpadon a helyi és a közeli települések amatõr csoportjai adtak szebbnél szebb mûsort.

Felléptek: a Zsákáról érkezett Eldorádó csoport, a komádi Gyöngyöcskék táncosai. Nagy sikerük volt a Magyarhomorogiak szereplésének, a váncsodi counrty táncbemutatónak. is.

Az Apáti amatõr mûvészeti csoportok sem maradtak le a fellépésekrõl. A Nárcisz néptánccsoport tagjai magyar és román néptáncokat roptak., a Harmónia énekkar magyar és román énekeket, dalokat mutattak be dr Carmen Rus Nagyváradról érkezõ karnagy vezénylésével. A nyugdíjasok énekkara népdalcsokrot adott elõ a komádi Rákász citerazenekar kíséretével.

Garda László mesterszakács értékelte a fõzõversenyre benevezett ételeket, s átadta a legjobbaknak az okleveleket és ajándékokat. A legízletesebb ételt a Körösmenti Vadásztársaság tagjai Huszár Sándor és Tar János készítették. Természetes, hogy annak ellenére, hogy nem lett minden étel elsõ helyezett, mégis mind elfogyott.

Másnap (vasárnap délelõtt) közös istentiszteletet tartottak a református templomban a Romániából, Révrõl érkezett küldöttséggel. A templomban rendezték meg az állampolgársági eskü letételét is Tarsoly Attila polgármester úr elõtt. Tizennégyen lettek immár papíron is magyar állampolgárok. Az eskütételt követõen a polgármester úr és Csizmadia Tibor lelkész úr gratulációja után a hozzátartozók és az ismerõsök köszöntötték az új magyar állampolgárokat.

Délután ismét a szórakozásé volt a fõszerep, amikor Karcagi Nagy Zoltán és testvérének mulatós mûsora, a Komádi Városi Népdalkör szereplése került sorra.

Bemutatkozott Erdõs Csaba többszörös motoros bajnok. Bemutatóját fõleg a fiatalabb korosztály tekintette meg. S ahogyan telt az idõ, gyarapodott a rendezvényre kíváncsi nézõk száma. A BIKINI együttes mûsorát már több ezren tekintették meg. A nagyszerû bemutatót pedig az ABBA Sisters mûsora követte.

Végezetül a kétnapos rendezvény tûzijátékkal fejezõdött be.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!