2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
„Becsengettek” az önkormányzatnál isForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-09-02 13:01:06
Szeptember elsejei ülésén a képviselõ testület az oktatási intézményeket érintõ döntéseket hozott. Így a korábbi intézkedési tervnek megfelelõen a 2011/2012-es tanév már az új szervezeti keretek között létrejött intézményekben kezdõdött el. Elkészültek a tantárgyfelosztások, tanórabeosztások, s Muraközi István polgármester örömmel jelentette be, hogy Berettyóújfaluban mind az alapfokú, mind a középfokú oktatási intézményekben, rendben elkezdõdött a tanév.

Nem okozott problémát a rászorulók ingyenes tankönyvvel való ellátása sem. Szeptember elsejétõl rendben elindultak – a Hajdú Volánnal kötött megállapodás értelmében – az iskolabuszok Mezõpeterd és Váncsod között. Mezõsasról pedig az önkormányzat tulajdonában lévõ iskolabusz szállítja a diákokat.

Fontos, hogy a Gróf Tisza István Kórház fejlesztéséhez kapcsolódó gép-mûszer beszerzés ajánlattételi felhívását elfogadta a képviselõ testület. Döntöttek a képviselõk az úgynevezett ÖNHIKI-s pályázat második fordulójára való pályázat benyújtásáról is, 62 millió forint összegben.

A képviselõk megszavazták két önkormányzati tulajdonban lévõ ingatlan értékesítését is. Egyik a Toldi utcán lévõ volt Eötvös József Szakképzõ Intézet tanmûhelye. Ennek az ingatlanforgalmi értékbecslõ által megállapított eladási ára bruttó 195 millió forint. A másik a Bihar Termálliget melletti egykori kertészet területe, melynek bruttó eladási ára 130 millió forint. Mindkét esetben az elfogadott ár alatt nem történhet meg az értékesítés. A második terület vonatkozásában a képviselõ testület kikötötte, hogy az ingatlan csak gyógyvízhasznosítás, illetve idegenforgalmi célokra értékesíthetõ.

A testületi ülés meghitt pillanata volt, amikor Ökrös Zoltán jegyzõ és Muraközi István polgármester virágcsokorral gratulált Törökné Kovács Judit anyakönyvvezetõnek, a Magyar Köztársaság Ezüstkereszt polgári tagozata kitüntetéséhez, melyet augusztus 20-a alkalmából kapott a belügyminisztertõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!