2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Fokozatosan próbálnak elõrelépni az MVFC lányaiForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-09-06 15:33:11
Futsal - Az elsõ évben a kiesés elkerülése a célja az MVFC immár elsõ osztályú nõi csapatának.  

Készül az élvonalbeli szereplésre az MVFC Berettyóújfalu nõi csapata. Az együttes mindössze egy éve kezdte a munkát, s újoncként az elsõ helyen végzett az NB II-es bajnokságban, kiharcolva az elsõ osztályban való indulás jogát. Bár eleinte bizonytalan volt, az anyagiak lehetõvé teszik-e, hogy kihasználják ezt a lehetõséget, a közelmúltban beadhatták a nevezést az NB I-re.

Mint Mezei Józseftõl, a Mezei-Vill FC elnökétõl megtudtuk, a minimális összegbõl biztosítják a csapat szereplését. – Megérdemlik, hogy megmutathassák magukat az elsõ osztályban, ezért dolgoztak. Nagyon nehéz a mai világban a szükséges pénzt elõteremteni, de a motivációt fenn kell tartani. Elfogadhatatlan lenne, hogy ha kiharcolták a jogot, megnyerték az NB II-es bajnokságot, akkor ne indulhassanak az élvonalban. Meg kell adni nekik az esélyt.

Végleges a keret

– Július 18-án megkezdte a csapat a felkészülést – mondta el a Napló érdeklõdésérePallai Gábor, a lányok vezetõedzõje. – Heti három-négy edzéssel próbálunk hangolni, a nyári szünetben igyekeztünk minél több tréninget beiktatni; most, hogy már megkezdõdött az iskola, hetente háromszor találkozunk. Eddig a taktikai elemeket tanultuk, csiszoltuk, a következõ hetekben pedig edzõmérkõzéseket tervezünk játszani a környékbeli nõi csapatokkal.

A keret a napokban vált véglegessé, két új játékos csatlakozott a gárdához; aMiskolci Vénusztól érkezett az egyébként debreceni illetõségû Sallai Anita, valamint teljesen új játékost is igazoltak a püspökladányi Oláh Anikó személyében, aki jó technikai adottságokkal rendelkezik – árulta el a fiatal szakember.

Jó úton haladnak

Tíz csapat indul a nõi elsõ osztályban, a hazai és idegenbeli bajnoki találkozók mellettMagyar Kupa-mérkõzések is várnak az alakulatokra; zsúfolt lesz a versenynaptár egészen a pontvadászat végéig.

– Nagyon új csapat vagyunk. Az edzésmunka mellettünk szól, de a játékosok rutintalansága visszaüthet. Fogunk más együtteseknek nehéz perceket, sõt meglepetést is okozni, de biztos lesznek váratlan vereségek, elhullajtott pontok is – latolgatta az esélyeket Pallai Gábor, hozzátéve, hogy a csapatépítés hosszabb folyamat, s ezt eleve három-négy évre tervezték, de jó úton haladnak.

– Az elsõ évben a kiesés elkerülése a célunk, majd fokozatosan próbálunk elõrelépni.

A következõ hetekben tehát edzõmeccsek szerepelnek a programban – ezek megszervezése jelenleg zajlik –, majd szeptember végétõl már élesben bizonyíthatnak a lányok.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!