2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
A beteg kisfiú megmozdította az embereketForrás: B.K. A.
Utolsó módosítás: 2009-01-29 16:49:13
    Nagy bajban van egy kisfiú és a családja címmel írtunk karácsony elõtt a csökmõi Jakab Károlyékról, akiknek tizennégy éves kisfiuk hetekig feküdt súlyos betegséggel a debreceni klinikán. Az ötgyermekes, nehéz anyagi körülmények között élõ család helyzetét tovább nehezítette fiuk állapota, hiszen naponta utaztak be hozzá a hetven kilométerre lévõ megyeszékhelyre. A róluk megjelent cikk nyomán sokak siettek a segítségükre. Utánajártunk, mi történt azóta velük.

            A Máltai Szeretetszolgálat egyik helyi aktivistája kérte akkor a nyilvánosság segítségét a családnak, akik a róluk megjelent cikk után megtapasztalhatták, hogy az emberek ebben a szûkös világban is szeretnek jót tenni, ha annak értelmét látják. Jakab Károly Ádám megsegítésére sokan megmozdultak, még az osztálytársai is gyûjtésbe kezdtek.

            Mint arról Jakab Károlyné Anikó ma beszámolt a biharlapnak, a csökmõiektõl nagyon sok élelmiszercsomagot kaptak, valamint pénzbeli támogatás is érkezett helyiektõl és idegenektõl egyaránt. Összesen háromszázezer forint gyûlt össze a családnak kisebb-nagyobb támogatásokból. A család ezúton is megköszöni mindenkinek, aki segített rajtuk. Így könnyebben vészelték át a családi kasszát megterhelõ idõszakot.

            Karcsika azóta kikerült a kórházból, de hetente kell hordani a debreceni klinikára. Vérképe javult, de nyirokcsomó és csontvelõ biopsziával február 2-án (hétfõn) megmûtik, tudtuk meg az édesanyjától.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!