2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Hárman vannak kórházban a mikepércsi buszbaleset sérültjei közülForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-09-21 18:33:03
Debrecen, 2011. szeptember 21., szerda (MTI) - Három embert kellett kórházban tartani a kedd délutáni mikepércsi buszbaleset sérültjei közül, a legsúlyosabb állapotban a busz vezetõje van, rajta több mûtétet is el kell végezni - mondta a debreceni Kenézy kórház szóvivõje szerdán az MTI érdeklõdésére.

Szentgyörgyi János ismertetése szerint a buszvezetõt éjjel megmûtötték, de szerdán újabb mûtét vár még rá. A férfi darabos sípcsont- és szárkapocscsonttörést szenvedett, fejsérülései nem voltak súlyosak. Rajta kívül a buszba hátulról becsapódó teherautó sofõrjét és egy a buszon utazó fiatalt kellett a kórházban tartani, de állapotuk stabil, jól vannak – tette hozzá a szóvivõ. A 47-es fõút érintett szakaszán a rendõrség és a katasztrófavédelem nem sokkal hajnali 4 óra elõtt részlegesen feloldotta az útzárat, a forgalom azonban csak hajnali 5 órára állt helyre.

Debreceni Rendõrkapitányság tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást, ez akár három év szabadságvesztéssel is büntethetõ – mondta el Juhászné Kiss Katalin õrnagy, a kapitányság szóvivõje az MTI-nek. Kedd délután egy román rendszámú teherautó pótkocsija a sofõr hirtelen fékezése miatt nekicsapódott a vele szemben szabályosan közlekedõ Volánbusznak a 47-es fõúton Mikepércs és Debrecen között. A buszba egy teherautó és egy személyautó is belefutott hátulról. A balesetben 28-an sérültek meg.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!