2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Gépkocsi feltörõt és rablókat fogtak a berettyóújfalui rendõrökForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-10-05 05:49:30
A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság 2011. október 03-án eljárást indított lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, egy tegnap a nyomozók által elfogott 28 éves helyi férfi ellen, aki hétfõ hajnalban a Berettyóújfalu, Dózsa György utca 50/A szám alatti lakóház elõtt parkoló személygépkocsi tetõablakát felfeszítette, a gépkocsiba beült, majd onnan eltulajdonított 1 darab fényképezõgépet.

A bûncselekmény elkövetése közben a gépkocsi tulajdonosa meglátta, mire a helyszínrõl elmenekült, de a fényképezõgépet futás közben eldobta. Az elkövetõ megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2011. október 01. és október 03.-a közötti idõszakban további 11 gépkocsi ajtaját feszítette fel Berettyóújfaluterületén, majd a gépkocsikból különbözõ értéktárgyakat tulajdonított el, melyek nem kerültek elõ. Ezen értéktárgyak felkutatása, a sértettek beazonosítása a további nyomozás tárgyát képezik.

A férfi megalapozottan gyanúsítható 8 rendbeli lopás vétség, 1 rendbeli lopás vétség kísérlet, valamint 2 rendbeli lopás bûntett elkövetésével. A férfi már öt alkalommal volt büntetve, jelenleg is több büntetõeljárás van folyamatban ellene. A gyanúsítottal szemben ez év május végén fejeztek be nyomozást vádemelési javaslattal, ugyanis 8 rendbeli gépkocsi feltöréssel volt megalapozottan gyanúsítható, mely bûncselekményeket ugyancsak Berettyóújfalu területén követett el.

A férfit a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság rendõrei õrizetbe vették, és kezdeményezték elõzetes letartóztatását.

Vesztett a kártyán, megtámadta az ellenfelét

Ugyancsak tegnap indítottak eljárást két csökmõi férfival szemben, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy tegnap este kártyajátékot játszottak Csökmõ egyik vendéglõjében és miután egy férfi elnyert tõlük kb. 2000 Ft-ot, majd távozott a vendéglõbõl, a két férfi utána ment, és a vendéglõtõl kb. 1 kilométerre megtámadták. Az egyik férfi hátulról nyakon ütötte, majd miután elesett a másik fejbe rúgta, majd rátérdeltek és ököllel fejen ütötték. A bántalmazás közben fejenként 10 ezer forint átadását követelték a sértettõl, majd miután az nem adta át a pénzét, átkutatták a ruházatát, a pénzt azonban nem találták meg.

Miután abbahagyták a bántalmazását a sértett felállt, és eltudott szaladni egy ismerõséhez, ahonnan értesítette a rendõrséget. A bántalmazás miatt a férfinak orrcsontja eltört, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A fentiek alapján mindkét személy megalapozottan gyanúsítható 1 rendbeli rablás bûntett kísérlet, és 1 rendbeli súlyos testi sértés bûntett elkövetésével.

A két elkövetõt a berettyóújfalui rendõrök õrizetbe vették, és kezdeményezik az elõzetes letartóztatásukat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!