2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Számot adtak a bihariakForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-10-19 14:57:09
Sorrendben a 14. Bihari Számadó Napokat rendezték meg a berettyóújfalui Kabos Endre Sportcsarnokban, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Berettyóújfalui, a megyei Agrárkamara szervezésében.

A minden eddiginél több, összesen 65 kiállító, határon innen és túlról érkezett portékájával. Török István, a kamara területi alelnöke, köszöntõjében elmondta: kiváltságos helyzetben van Berettyóújfalu, mert az öt vidéki területi kamara itt mûködik, s hozzáértõ szakemberek állnak a térség vállalkozói segítségére. A mostani számadás kapcsolati tõkét és szakmai információszerzést is jelent – hangsúlyozta Török István.

A Kapornai Judit intézményi irodavezetõ elnökletével zajlott zsûrizés után gazdára találtak a Vásári és Termék-díjak. Elõbbit Berettyóújfalu testvérvárosa, a partiumi Margitta nyerte, második a Bihari Természetjárók Egyesülete és a Bottó Virágbolt közös standja, harmadik a derecskei Szatmári Ferenc kosárfonó ízlésesen összeállított vesszõbútorai. Oklevéllel díjazták az olasz testvérváros, Porcia kiállítását, a Bessenyei György Szakközépiskola Eötvös József Tagintézményét, illetve a furtai Juhász Erzsébet Hagyományõrzõ Egyesületet.

Termékdíjas lett a derecskei Fórián Károly csiszolt üveg tárgyaival, második a Laboncz Kft. hõszigetelt bejárati ajtóival, harmadik a Berettyóújfalu és Vidéke Méhész Egyesület méztermékeivel. Oklevéllel ismerték el Németh Sándor képeit, Báthori Sándor bútorait és Balázs József kerámiáit. Az idei Nyíri István díjat a Nyeste és Nyesténé Kft. kapta. Az Agrárkamara díját érdemelte ki a már korábban kitüntetett méhész egyesület.

Muraközi István polgármester a színpadról köszöntötte a kiállítókat és érdeklõdõket. Beszédében elmondta: az éves rendezvénynaptárból nem hiányozhat a Bihari Számadó Napok, hiszen minden gazdasági nehézség ellenére Berettyóújfalu a térség legdinamikusabban fejlõdõ városa, s a felvonultatott termékek azt bizonyítják, hogy a vállalkozók, kézmûvesek sikerrel küzdenek meg a kihívásokkal. A 14. alkalom emlékére a helyi kamarai elnöknek, Balogh Sándornak egy jelképes személyi igazolványt nyújtott át a polgármester.

 

Nyírõ Gizella

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!