2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Nyugdíjasok baráti találkozója Magyarhomorogon Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-10-21 12:47:38
Magyarhomorog – Öröm, jókedv jellemezte a már második alkalommal megrendezett Magyarhomorogi nyugdíjas baráti és kulturális találkozót.

A klub meghívását nyolc település fogadta el és érkeztek meg Magyarhomorogra, így a település kultúrházának nagyterme zsúfolásig megtelt.

Miklós József a klub elnökének megnyitó szavai után Barabás Károlynépolgármester köszöntötte a megjelenteket. Elmondta a jelenlévõknek, hogy a településükön sikerült az idõsebb korosztály tagjainak együtt mûködni a fiatalokkal. Így át tudják örökíteni a régi idõk zenéjét, táncait, énekeit a fiatalabb korosztály számára.

Hódos Aladárné a Megyei Nyugdíjas Szövetség alelnöke örömét fejezete ki, hogy Bihar déli részén tartalmas és szórakoztató találkozókat szerveznek az itt élõ szép korúak.

Ezután a kulturális mûsor következett.

A helyiek Kék naplemente népdalkör tagjai Galga menti népdalokat énekeltek. Zsákáról érkezõk az Ezüst nyár dalkör énekesei nosztalgia dalokkal szórakoztatták a közönséget. A szomszédos Békés megyébõl Biharugráról érkezõ Hagyományõrzõ népdalkör Bihari népdalokat énekelt.

Komádiból két nyugdíjas csoport is érkezett. A hagyományõrzõk népdalköre ugyancsak Bihari népdalcsokrot mutatott be. Az Aranykor városi nyugdíjas klub tagjai Szatmári táncot roptak, lendületes, korukat meghazudtoló mozdulatukkal.

Szintén a szomszédos Komádiból érkezett a Bagdi házaspár, õk nótacsokorral szórakoztatták a közönséget.

A körösszegapáti Nyugdíjasok klubjának tagjai Rozsik Lajos és Pálfi Karolinaciterások kíséretével együtténeklésre kérték fel a megjelenteket. Megható volt hallani, amikor a megközelítõleg százötven fõs közönség örömmel és szívbõl énekelt.

Késõbb Rozsik Lajos Komádiban élõ citerás egyedül is énekelt komádi népdalokat citera kíséretével, majd Cserép Imre tanár saját költeményeit mondta el.

A kulturális mûsor befejezése után még felszabadultabban énekeltek és táncoltak a megjelent szép korúak.

Rövid pihenõ következett, amikor megkezdõdött a nagyszámú tombolatárgyak kisorsolása. A szerencsések sok szép kerti növénynek, virágnak és más tárgynyereménynek örülhettek.

Miután pedig az idõ hamar eltelt, azzal búcsúztak el a vendégek a házigazdától, hogy remélik jövõre is lesz hasonló találkozó.

Körösszegapáti, 2011. október 15.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!