2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Romániába utazók figyelmébe ajánljukForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-10-24 15:50:20
Romániában 2011.november 01-tõl bevezetésre kerül a téli gumi használatával kapcsolatosan az a jogszabály, hogy az év egyes idõszakaira tekintet nélkül havas, jeges vagy csúszós közutakon való közlekedés esetén, a gépjármûveket téli gumival kell ellátni, amennyiben ez nem lesz, a gépjármûvezetõk büntetésre számíthatnak.

téli gumikon, ebben a kategóriában nem beleértve az “all seasons” jelzésû gumikat, a “M+S”, “M.S”, “MS” vagy “M&S” (“mud and snow” – sár és hó) jelzések feliratozásának valamelyikét kell tartalmazni.

Az áruszállító gépjármûvek, melyeknek az engedélyezett összsúlya nagyobb, mint 3,5 tonna és 9 személyesnél nagyobb, beleértve a gépkocsivezetõket is,személyszállító jármûvek hajtó tengelyén lévõ kerekeit, téli gumikkal, vagy hólánccal esetleg egyéb engedélyezett csúszásgátló felszereléssel kell ellátni. Amennyiben a jogszabály elõírásai nem kerülnek betartásra, a szabálysértõk 9-tõl 20 büntetõ pontig és 603-tól 1340 lei-ig terjedõ pénzbírsággal büntethetõk.Szabálysértési bírság kiszabása esetén a gépjármû forgalmi engedélye is bevonásra kerül.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!