2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
December elsején életbe lép a parkolási rendeletForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-10-28 12:27:40
E havi testületi ülésén fogadta el Berettyóújfalu képviselõ testülete a parkolási rendeletét.

Ennek értelmében, a város központi részén hat parkolási zónát jelöltek ki: a Polgármesteri Hivatalt és környékét, a Millenniumi utat, a kórház és környékét, a piac és környékét, a Bessenyei és a József Attila lakótelepet. A hat zónában egységes díjszabás lép életbe: fél órára 100 Ft, egy órára 200 Ft, egész napra 650 Ft. Havi, féléves, éves bérlet vásárlására is van lehetõség, de lesz lakóhelyi bérlet, továbbá lakóhelyi kiegészítõ bérlet is, mely szintén megvásárolható havi és éves formában is – hangzott el Krisztik Csabától, a Nova Villa Kft ügyvezetõ igazgatójától. Aki településkártyával rendelkezik, az minden bérlet árából jelentõs kedvezményben részesül. Novemberben egyébként az életbe lépõ parkolási rendeletrõl széleskörû tájékoztatást tart a Nova Villa Kft. A berettyóújfalui lakosok a rendelet végrehajtása során számtalan kedvezményben részesülnek, amelyrõl informálódjanak a Nadányi Zoltán Mûvelõdési Központ ügyfélszolgálatán – hangzott el. A városközpontban egyébként számos hely marad, ahol ingyenesen parkolhatnak az autósok, a különbözõ pályázatokhoz kapcsolódó kötöttségek miatt. Ez a Szent István téret, illetve a volt Megyeháza és a sportcsarnok közötti területet jelenti. A testületi ülést megelõzõ bizottsági üléseken számos javaslat hangzott el, amiket beépített az önkormányzat az október 27-én elfogadott rendeletébe. A parkolás gyakorlati tapasztalatairól fél év múlva a testület elõtt számol be a Nova Villa Kft.

A képviselõ testület jóváhagyta a 2008-ban megkötött, egészségházhoz kapcsolódó szerzõdések megszûnését. A szerzõdés fenn álltáig az önkormányzat nem gondolhatott a gyermek és felnõtt orvosi rendelõk jelenleg méltatlan körülményeinek felszámolására, ugyanis ebben a helyzetben az önkormányzat jelentõs anyagi hátrányt szenvedett volna el. A szerzõdés megszûntével viszont lehetõség nyílik a rendelõk korszerûsítésére, melynek módozatait az önkormányzat keresi.

Döntöttek a képviselõk a likviditási hitelkeret megemelésérõl is. Pálfi Anikó felszólalásában elmondta: a hitelkeret növelését azért tartják fontosnak, hogy a beszállítói számlák kiegyenlítésének hamarabb eleget tudjanak tenni. Az alpolgármester hangsúlyozta azt, hogy az önkormányzat elmúlt egy évi gazdálkodását tekintve, jól látható, hogy nem vált szükségessé a mûködés hiányainak kiegészítésére hitel felvétele, szemben az elõzõ évek gyakorlatával.

Nyírõ Gizella

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!