2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Különdíjas operatõr-rendezõ városunkbólForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-11-18 18:56:49
Még a nyári szabadsága alatt sem tudta letenni a kamerát a Berettyó TV stúdióvezetõje, Kari Sándor. Meg is lett az eredménye: az elmúlt héten különdíjas lett a Székelyföldön készített dokumentumfilmje.

 

A Lakitelki Népfõiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület idén XII. alkalommal hirdette meg a kistérségi és közösségi televíziók filmszemléjét, melyre november 7-e és 10-e között került sor a Lakitelki Népfõiskolán. A mostani filmszemle témája a „Hungarikumok, nemzeti kincsek” volt. Kari Sándor idei szabadságát a Gyímesekben töltötte barátaival, Gyímesközéplokon, ám a kamerájától ott sem tudott megszabadulni. Az egyik napon egy, a Hidegségpataka mellett élõ család dolgos napját örökítette meg „Reggel korántól este setétig” címmel. A 27 perces filmben a tehénsajt és ordakészítés õsöktõl tanult módját mutatják be a szereplõk, de a nézõ megismerheti a dolgos apát, nagyapát, a szülõföldhöz, a nemzethez való ragaszkodást is.

Kari Sándortól megtudtuk, hogy 23 film jutott a döntõbe a Bíró Zoltán irodalomtörténész vezette zsûri ítélkezése nyomán. Végül 16 filmet díjaztak, köztük a Kari Sándorét. A filmszemle zsûrijének elnöke Sára Sándor Kossuth-díjas filmrendezõ volt.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!