2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Népdal-és Katonadal Fesztivál VésztõnForrás: saját
Utolsó módosítás: 2011-11-29 12:04:38
Mintegy kétszázan léptek fel és énekeltek a negyedik alkalommal megrendezett Vésztõi Népdal-és Katonadal Fesztiválon, amelynek a helyszíne a Sinka István Mûvelõdési Központ volt.

A legtávolabbi hazai résztvevõ Dunaújvárosból, míg a legtávolabbi külföldi résztvevõ a szlovákiai Jólész községbõl érkezett. A rendezvény délelõtt 9 órakor kezdõdött Dr. Molnár Sándor polgármester megnyitóbeszédével, majd õt követte Szabó Klára lelkipásztor, aki áhítatot tartott. A fesztivál részvevõi délelõtt és délután léptek fel. A zsûri tagjai, akik a produkciókat értékelték Budai Ilona, Szegediné Kutasi Emma, dr. Juhász Lajosné dr. Vitális Gyöngyi, Hízó Zoltán és Bíró István voltak. Az ebédszünet elõtt a jelenlévõk Ihász Eszter igazfalvi festõnek – Vésztõ erdélyi települése polgármesterének Ihász János édesanyjának – alkotásait tekinthették meg. Az estig tartó színvonalas eseményen sok szép népdal és katonadal hangzott el – sok esetben népi hangszerek: citera és tekerõlant kíséretében. A zsûrinek nehéz dolga volt a sok szép produkció elhangzása után, csak hosszas tanácskozás után született eredmény. Szólóban Lakatos Katalin lett az elsõ, így õ kapta a „Pallasz Athéné” Vésztõ Városvédõ Egyesület 25 ezer forintos díját. Soós István, Eger megyei jogú város alpolgármesterének 25 ezer forint értékû különdíját Tóth Gyula, vehette át. Varjú Béla 14 ezer forint értékû különdíját Krajcsó Bence érdemelte ki produkciójával. Tóth Jánosnak, a Bészer Kft. ügyvezetõjének 10 ezer forint értékû különdíját Bucsi Bernadett vihette haza.

Énekkaroknál a Vésztõi Református Egyházközség citerazenekara lett az elsõ, így õk kapták a „Pallasz Athéné” Vésztõ Városvédõ Egyesület 25 ezer forintos díját. Ebben a kategóriában még a Komádi Városi Népdalkört díjazták, õk Dr. Molnár Sándornak, Vésztõ város polgármesterének 15 ezer forint értékû különdíját érdemelték ki. Valamennyi versenyzõ emléklapot kapott. A résztvevõk rengeteg zenei élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodva térhettek haza a fesztiválról, ahol sok baráti kapcsolat is született.

Cserép Imre

tudósító

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!