2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Ismét szalagátvágás a BERÉPO-nálForrás: saját
Utolsó módosítás: 2011-12-16 10:15:21
A megyében is párját ritkító beruházással büszkélkedhet a Berettyóújfalui Értelmi Fogyatékosok és Pszichiátriai Betegek Otthona – BERÉPO – jelentette be Muraközi István polgármester a röpke három hónap alatt felújított Mátyás utcai telephely épületeinek átadási ünnepségén.

 

A közelgõ karácsonyi ünnepre készülõdve, a Himnusz elhangzása után, Tóth Sándor gondozott karácsonyi verset olvasott fel, majd Pattyán Lászlóné ügyvezetõ igazgató ismertette a 2004 óta harmadik szalagátvágást megélõ intézmény fejlesztéseit. Kiderült: a hotelszintû épületekben kulturált körülmények között élhetnek a fogyatékos és pszichiátriai betegek, ám a konyha és ebédlõ, valamint a dolgozókat kiszolgáló helyiségek felújítása csak napjainkra valósulhatott meg. Erre az Észak-Alföldi Operatív Program – ÉAOP – keretében nyílt lehetõség, amikor is a nonprofit kft. sikerrel pályázott infrastrukturális fejlesztésekre. A beruházás 53 millió 600 ezer forintba került, melybõl 48 millió forint volt a támogatás. A tízszázalékos önerõt a kft. állta, az évek óta összegyûjtött nyereségeibõl. Megvalósult a teljes körû akadálymentesítés, megoldották az épület szigetelését, nyílászárókat, hideg-meleg burkolatot cseréltek, a konyha berendezését is kicserélték. Ezután kulturált, szép körülmények között étkezhetnek a lakók, de a dolgozók is méltó körülmények közt végezhetik mindennapos teendõiket.

Muraközi István az önkormányzat részérõl fontosnak tartotta megismételni, hogy eltökélt szándékuk: minél otthonosabb, kulturáltabb körülmények között éljék mindennapjaikat az itt lakók. – Sikertörténet az, ami itt lezajlott az elmúlt években. A nehéz gazdasági helyzetben is képesek voltak felújítani az épületeket, ami párját ritkító beruházás a megye többi, hasonló feladatot ellátó intézménye számára is – emelte ki a polgármester. A továbbiakban méltatta a leköszönõ igazgatónõ munkáját, s reményét fejezte ki amiatt, hogy Karalyos Krisztina személyében méltó utód viszi tovább az intézményvezetõi tevékenységet.

Nyírõ Gizella

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!