2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Így telt a szilveszter és az új év Hajdú-Biharban – Rendõrségi beszámolóForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-01-02 14:58:57
Hajdú-Bihar - Pénteken kora este egy idõs hölgy az általa hajtott kerékpárral közlekedett Zsáka külterületén Furta, Lenin utcairányából Zsáka, Felszabadulás utca irányába.

A 47-s számú fõút és Zsáka, Felszabadulás utca keresztezõdéséhez érve a kiépített kerékpárút helyett az úttesten közlekedve az “Állj! Elsõbbségadás kötelezõ!” jelzõtábla utasítása ellenére nem adta meg az elsõbbséget a 47-es számú fõúton Berettyóújfalu irányából érkezõ és Darvas irányába közlekedõ személygépkocsinak, aki elé kihajtott. A gépkocsivezetõ az ütközés elkerülése érdekében balra kormányzott, de jármûve jobb elsõ részével a kerékpáros hátsó kerekének ütközött, aki a baleset következtében az úttestre esett, kerékpárja pedig az útárokba csúszott. Az idõs hölgy a baleset következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, majd a kórházba szállítását követõen elhalálozott.

A Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség Közúti Határátkelõhelyen szombat este egy magyar hatósági jelzésû személygépkocsi utasaként kilépésre jelentkezett egy középkorú szerb férfi, aki a kiléptetését megelõzõ ellenõrzés során magát egy hamis olasz állampolgár nevére kiállított személyi igazolvánnyal igazolta. A férfi az ország határát illegálisan lépte át a szerb-magyar határszakaszon Tompa Közúti Határátkelõhelyet megkerülve, Romániába tartva. A férfi gyanúsítotti kihallgatását követõen kiutasítást elõkészítõ õrizetbe lett véve.

Az évfordulón a pirotechnikai termékekkel kapcsolatosan elenyészõnek mondható jogsértés jutott a rendõrség tudomására. Pirotechnikai termék jogtalan birtoklása és felhasználása miatt a Hajdúszoboszlói Rendõrkapitányság egy, míg a Debreceni Rendõrkapitányság két fõvel szemben kezdeményezett szabálysértési eljárást.

Két körözött személyt fogtak el a rendõrök, 7 esetben intézkedtek garázdaság miatt. Debrecenben 3 személyt kellett ittasságából kifolyólag biztonsági intézkedés keretén belül detoxikálóba szállíttatni. A beharangozott ellenõrzések meghozták az eredményt, hiszen megyénkben szilveszterkor mindösszesen egy ittas jármûvezetõvel kellett intézkedni, és mindösszesen három anyagi káros közlekedési baleset történt a megye közútjain.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!