2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Rangadót játszik a Mezei-VillForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-01-18 10:24:11
Futsal - Budaörsön, a Colorspectrum Aramis otthonában lép pályára az MVFC Berettyóújfalu.

Egyetlen mérkõzés van már csak hátra a férfi élvonalbeli futsalbajnokság tizenharmadik fordulójából, ez az egyetlen összecsapás azonban igazi rangadó, hiszen az MVFC Berettyóújfalu a Colorspectrum Aramisszal találkozik. A budaörsi sportcsarnokban szerdán 18 óra 30 perckor kezdõdik a derbi, amelyen a tabella második és harmadik helyezett együttese feszül egymásnak. A jelenleg ezüstérmes pozícióban lévõ Mezei-Villnek és a dobogó alján tartózkodó Aramisnak egyaránt 25-25 pontja van – a Rába ETO gyõzött hétfõ este a Nagykáta otthonában, így a táblázat élére ugrott.

Nem indult jól az új esztendõ a szerdai rangadó egyik résztvevõjének sem, hiszen 2012 elsõ bajnoki meccsén mind a berettyóújfaluiak, mind a budaörsiek vereséget szenvedtek. A Mezei-Vill hazai pályán a Gödöllõi Bikáktól kapott ki 3–2-re – mondhatni, meglepetésre –, míg az Aramis az újonc Újszegedi TC otthonában futott bele egy „zakóba”, igen nagy különbséggel, 7–2-re gyõztek a Tisza-partiak. Az tehát bizonyos, hogy mindkét gárda javítani szeretne, ráadásul a szerdai összecsapás végeredménye fontos lehet az alapszakasz kimenetele, illetve a dobogós helyek szempontjából is.

Rossz hír a Mezei-Vill háza tájáról, hogy Tihanyi Csabát nélkülöznie kell Turzó József vezetõedzõnek, hiszen a kapus megsérült a legutóbbi mérkõzésen, szegycsonttörése miatt várhatóan több hetet kényszerül kihagyni.

Biztató elõjel lehet, hogy a két gárda õszi, berettyóújfalui találkozóján – a pontvadászat második fordulójában – a bihariak diadalmaskodtak, 4–3-as hazai gyõzelem született. Hasonló eredménnyel alighanem most is elégedettek lennénekÚjfaluban.

 

Pallai a válogatott stábjában

 

Szerepet kapott a nõi futsalválogatott szakmai stábjában Pallai Gábor, az MVFC Berettyóújfalu nõi gárdájának vezetõedzõje – aki egyébként a férficsapat kapusaként a magyar nemzeti válogatottba is rendszeresen meghívót kap. Január végén – itthon – az orosz válogatottal játszanak a magyar hölgyek, a jövõ héten kétszer is pályára lépnek a vendégek ellen. E két összecsapáson Frank Tamás – a férfiválogatott szövetségi kapitánya – dirigálja a magyar együttest, s az õ munkáját segíti majd Pallai Gábor.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!