2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Megtisztelõ elismerés a gyermekorvosnõnekForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2012-02-10 11:22:31
Tavaly második alkalommal hirdette meg az Országos Alapellátási Intézet „Az év praxisa” pályázatát, melyre határon inneni és túli jelöléseket vártak. Az ünnepélyes eredményhirdetés január 31-én volt Budapesten, a Hélia Hotelben, ahol városunkból Dr. Mitrán Ildikó Mónika és asszisztense, Varga Zsigmondné is bekerült a legjobb 10 praxisba.

Az elõzményekrõl a doktornõt rendelõjében kérdeztük, ahol elmondta: tavaly õsszel értesült a pályázatról, amikor is egy volt berettyóújfalui betege jelölte erre a címre, s valamilyen adatot kért tõle. A doktornõ saját bevallása szerint, semmit nem tudott a pályázat jellegérõl, kitételeirõl. Január 18-án viszont kapott egy e-mailt az Országos Alapellátási Intézettõl, s kiderült: a 218 jelöltbõl toplistás lett, azaz bekerült az elsõ tíz közé. Asszisztensével utazott fel a díjátadóra, ahol kiderült, hányadik helyen végeztek, de számára nem is ez volt fontos, hanem az elismerés, ugyanis 30 éve mûködõ praxisa alatt még soha nem részesült elismerésben.

A pályázat részleteirõl megtudtuk, hogy az orvosokat a betegeik jelölhették, s az interneten lehetett rájuk szavazni, a velük kapcsolatos történetek, személyes tapasztalatok alapján. Meglepõen kedves sztorik derültek ki. Egy ma már Dunakeszin élõ volt betege azt emelte ki, mennyire szívén viselte gyermeke sorsát a doktornõ. „Jóságos nagymama, soha nem kért ellenszolgáltatást, hálapénzt, ajándékot, sokszor szabadidejét áldozta fel a gyógyítás szolgálatában” – szólt a másik méltatás. „Szavak nincsenek arra, hogy leírjam áldozatkészségét” – így a harmadik vélemény a gyermekgyógyászról. A doktornõ szerint a zsûri azt emelte ki, hogy milyen sokan szavaztak az év praxisa címre. A díjátadón nagyon szívmelengetõ érzés volt, hogy a méltatásban elhangzott: az alulról jövõ kezdeményezés értelmében, a betegek véleménye döntött a végsõ sorrend kialakításában – mondta el a doktornõ,

A zsûriben foglalt helyet Berszán atya Gyímesfelsõlokról, egy onkológus, Balogh Sándor, az OALI igazgatója, Szócska Miklós szakállamtitkár, Béres József és a Duna Tv programigazgatója. A díjátadón valamennyi nagy tv-társaság képviseltette magát, volt egy szavalat Béres Itala színésznõ elõadásában, valamint egy operaénekes is fellépett. A szponzorok 100-100 ezer forintot adtak valamennyi díjazottnak, szakmai konferenciákon való részvétel finanszírozására, illetve orvosi mûszert. Mitrán doktornõ a jutalom mellé vércukorszintmérõt kapott, valamint az elismerésrõl szóló diplomát.

Kép és szöveg: Nyírõ Gizella

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!