2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Hideg idõ – Megindult a kamionforgalom Románia feléForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-02-14 12:39:29
Ártánd, 2012. február 14., kedd (MTI) – Megindult a kamionforgalom a magyar-román határszakaszon lévõ átkelõkön, mivel a román hatóságok kedden 10 órától ismét fogadják Magyarország felõl a kamionokat – közölte Kovács Károly, a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a román hatóságok az ottani rendkívüli hóhelyzetre való tekintettel hétfõn 18 órakor állították le a beérkezõ kamionforgalmat, s bár egy óra múlva az élõállat-szállító jármûvek esetében feloldották a határzárat, kis idõ múlva azt minden kamionra ismét elrendelték.

Csupán Hajdú-Bihar megyében több száz, Romániába tartó kamion vesztegelt az éjszaka az utakon. A jármûveket elõbb a határátkelõ környékén állították meg, majd szakaszosan terjesztették ki a kamionstopot a távolabbi területekre, így Berettyóújfalu, Püspökladány, Debrecen és Hajdúszoboszló térségére – ismertette Kovács Károly.

Elmondta azt is, hogy a kamionzár feloldását követõ elsõ órában az ártándi határátkelõ környékérõl 70 kamion hagyta el az országot Románia felé, s a közúti torlódásokat elkerülendõ folyamatosan, szakaszosan indítják a jármûveket a határtól távolabbi területekrõl.

Hasonló módon megkezdték a parkolókban leállított kamionok szakaszos kiterelését Békés és Csongrád megyében – tudták meg az MTI tudósítói.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!