2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
A legszebb madaraikat hozták elForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2012-02-24 12:46:29
Idén is megtartotta hagyományos éves kiállítását a Berettyóújfalui Kisállattenyésztõ Egyesület a Nadányi Zoltán Mûvelõdési Központban, ahová a legszebb galambokat és díszbaromfikat hozták el a tenyésztõk.

Két napon – február 11-12-én - a helyieken kívül a karcagi, kunmadarasi, püspökladányi, köröstarcsai, nádudvari egyesületek tagjai állították ki madaraikat. Mint az eredményhirdetésen Dobai Imre elnök szavaiból kiderült, 44 tenyésztõ 291 madarat hozott el a legszebb példányok közül. A szakértõ zsûri standard alapján bírálta a madarakat, jó, igen jó és kiváló minõsítést adva a galamboknak és baromfiknak.

Az idén is, mint mindig, a legfõbb szponzor az önkormányzat, ezért is volt jelen Muraközi István polgármester a kétnapos kiállítást lezáró eredményhirdetésen és díjátadón. A legtöbb madarat Simon Barnabás állította ki, amiért külön díjat kapott. Egyesületi díjban második lett Nádudvar, míg elsõ a püspökladányi egyesület biharnagybajomi csoportja. Számos különdíj talált gazdára, míg a Birizdó Emlékkupát, melyet a névadó berettyóújfalui tenyésztõ emlékére neveztek el, immár harmadik alkalommal Hajdú Sándor nyerte el, amiért az végleg a tulajdonába került. A tenyésztõ azonban felajánlotta azt a Birizdó családnak további õrzésre. A tenyésztõi versenyt Hodosi Albert nyerte meg, amerikai óriásposta galambjaival.

Kép és szöveg: Nyírõ Gizella

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!