2024. április 27. Szombat, Zita.
 
34 millióból folyik el a szennyvíz Konyáron!Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-03-02 10:13:02
Sikeresen lezárult a vállalkozási szerzõdés Konyár Község szennyvízcsatornázása címû KEOP projekt keretében tervezési feladatok ellátására és létesítési engedélyes tervek, illetõleg tenderdokumentáció elkészítésére tárgyú egyszerû közbeszerzési eljárás.

A közbeszerzési eljárás része a Konyár Község szennyvízcsatornázása elõkészítõ szakaszos projektnek. A település Támogatói Okiratát a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2011. október 19-i dátummal írta alá, amely szerint a beruházás elõkészítési feladataira nettó 28 730 000 Ft vissza nem térítendõ támogatást nyert Konyár Község Önkormányzata.  Az elõkészítõ szakasz tervezett összes nettó költsége 33 800 000 Ft.

 

Az önkormányzatnak ehhez önerõként 5 070 000 Ft-ot kell biztosítania.
Az elõkészítési pályázat egyfordulós, lezárásához 1,5 év áll rendelkezésre. A konstrukció elõnye, hogy azokra a beruházás megvalósításához szükséges elõkészítési tevékenységek elvégzésére, (azaz tervek, tanulmányok, pénzügyi elemzések elkészíttetése, közbeszerzési eljárások és dokumentációk elkészítése) is igényelhetõ volt a támogatás, melyeket az Önkormányzat korábban nem tudott önerõbõl finanszírozni.

 

A projekt létrejöttére azért volt szükség, mert a településen jelenleg nem mûködik vezetékes szennyvízelvezetõ hálózat. A keletkezõ kommunális szennyvíz összegyûjtése részben zárt tározókban történik, a szippantott szennyvíz elhelyezése környezetvédelmi szempontból nem megfelelõ.

A problémák megoldása végett a településen várható szennyvízmennyiség alapján kb. 200-220 m3/nap kapacitású szennyvíztisztító telep építése szükséges kommunális szennyvízre méretezetten.

 

A nem közbeszerzés köteles feladatokra az önkormányzat képviselõ testülete kiválasztotta a legjobb árajánlatot adó vállalkozásokat, a munkálatok ezzel elindultak.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!