2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Tisztelet önzetlenségükért – véradóünnep BerettyóújfalubanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-03-08 12:54:16
Berettyóújfalu - Díjakkal, oklevelekkel is kifejezte megbecsülését sokszoros véradóinak Berettyóújfaluban a Hajdú-Bihar megyei és a területi Vöröskereszt.

A munkatársak a helyi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában szerveztek véradóünnepséget február végén. Közel 130 jubiláló véradót ünnepeltek, köztük több ötven- és hatvanszoros donort. A legmagasabb elismerést Szõke László vehette át, aki eddig 110-szer adott vért. Ezzel akár 330 ember életét is megmenthette, ha számításba vesszük, hogy egy teljes véradás három emberen segíthet.

A mindennapok hõseit Muraközi István polgármester és Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõ is köszöntötte. A donorok önzetlenségére és segítõ szándékára hívta fel a figyelmet Dr. Korcsmáros Ferenc, aki vezetõségi tagja a Vöröskereszt területi szervezetének, és a berettyóújfalui kórház sürgõsségi osztályát vezeti. Szólt arról is, hogy a véradók reményt és gyógyulást adnak a beteg embereknek. A díjakat Ujvárosy Andrásné megyei igazgató és dr. Illés Tóth József, területi elnök adta át.

Az Igazgyöngy Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény növendékeinek mûsora, majd a Poperett duó teremtett jó hangulatot az ünnepségen. Az, hogy méltó módon elismerhette a Vöröskereszt a donorokat, köszönhetõ a helyi és környékbeli vállalkozóknak és az általános iskolának – mely ingyen helyet adott a rendezvénynek.

Díjakkal, oklevelekkel is kifejezte megbecsülését sokszoros véradóinak Berettyóújfaluban a Hajdú-Bihar megyei és a területi Vöröskereszt. A munkatársak a helyi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában szerveztek véradóünnepséget február végén. A legmagasabb elismerést Szõke László vehette át, aki eddig 110-szer adott vért.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!