2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Két kamionnyi hamis ruhát talált a NAV ÁrtándonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-03-19 14:17:46
Közvetlenül egymás után érkezett az a két kamion Magyarországra, amelyekben összesen 45 millió forint értékû hamis ruházati terméket foglaltak le a Nemzeti Adó-és Vámhivatal pénzügyõrei Ártándon az elmúlt hétvégén.

Egy román és egy lengyel honosságú kamion fuvarokmányai lettek gyanúsak a szolgálatban lévõ pénzügyõröknek. A teherautók Törökországból Lengyelországba tartottak, papírjaik szerint általános ruházati termékeket szállítottak. A tételes vizsgálat során azonban kiderült, hogy a kamionok rakterében lévõ ruhák egytõl egyig hamisak voltak.

Az elõtalált közel húszezer darab hamis márkajelzéssel ellátott (Tommy Hilfiger, Emporio Armani, Adidas, Nike, HelloKitty, Guess, Ferrari, Gucci) felnõtt és gyermek ruházati termékek -pólók, ingek, pulóverek, kabátok, farmer és egyéb anyagú nadrágok, rövidnadrágok, zoknik-, valamint a 2012-es UEFA Labdarúgó EB hivatalos logóival ellátott termékek anyagukban, minõségükben és kidolgozottságukban – egyszerû szemrevétel alapján is – jelentõs eltérést mutatnak az eredeti termékektõl.

 

A vámhivatal munkatársai 45 millió forint értékû hamis terméket lefoglalták és áru hamis megjelölése bûncselekmény elkövetése miatt indítottak eljárást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!