2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Március 22: a víz világnapjaForrás: berettyohir.hu
Utolsó módosítás: 2012-03-20 09:26:59
A Víz Világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték.

A Víz Világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Ennek hatására az ENSZ március 22-ét nyilvánította e nappá, felhívva a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére életünkben. Cél, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét.
Tisztelt Lakosság! 2012. március 22. a Víz Világnapja.
Ez a nap alkalmat teremt arra, hogy végiggondoljuk, mit jelent számunkra a víz, mint az élet jelképe, szimbóluma, melyet joggal tekinthetünk az élet bölcsõjének. 1992. év óta ezen a napon, évente megünnepeljük a Víz Világnapját, melyrõl az ENSZ 47. közgyûlése döntött Dublinban.
Az idei év jelmondata: „A világ szomjas, mert mi éhesek vagyunk”
A tagországok célja az volt, hogy felhívják a világ figyelmét: bolygónk édesvízkészlete nem kifogyhatatlan forrás. A víz jelenléte meghatározza mindennapi életünket, természetesnek vesszük, hogy a jó minõségû ivóvíz a kellõ mennyiségben mindig a rendelkezésünkre áll. Gyakran pazaroljuk, nem vigyázunk környezetünkre, ezáltal felszíni és felszín alatti vizeinket szennyezzük. Jelenünk és az eljövendõ generációk sorsa azon is múlik, hogy miképp gazdálkodunk a Földön meglévõ vízkészleteinkkel, hogyan óvjuk és hasznosítjuk vizeinket.
A vizek szennyezése, a természetes élõhelyek átalakítása, a túlhalászat és számos más probléma világszerte aggodalommal tölti el a természetbarátokat. Hiszen víz nélkül az élet elképzelhetetlen!
HBM Kormányhivatal Berettyóújfalui Kistérségi Népegészségügyi Intézete

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!