2024. április 27. Szombat, Zita.
 
“Ha nem lesz rend Konyáron, a gárdához fordulunk!”Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-03-23 09:18:59
Konyár –  Megelégelve a romló közbiztonságot, helyiek aláírásgyûjtésbe kezdtek a megközelítõleg kétezer fõs Konyáron, hogy megfékezzék a mindennapos betöréseket és lopásokat a településen.

Megelégelve a romló közbiztonságot, helyiek aláírásgyûjtésbe kezdtek a megközelítõleg kétezer fõs Konyáron, hogy megfékezzék a mindennapos betöréseket és lopásokat a településen. Az aláíróívet eddig több mint háromszázan írták alá, de a szervezõk állítják, amennyiben a rendõrség részérõl nem érkezik ezt követõen sem hathatós segítség, elkeseredésükben a Magyar Gárdához fordulnak.

Naponta többször

Nem nézhettük már tétlenül, ami három éve folyik itt a településen. Van olyan lakos, akihez naponta járnak vissza a tolvajok, de gondolom az is beszédes, hogy amíg a héten az egyik ismerõsünket temettük, addig betörtek a házába és minden mozdíthatót elvittek – kezdte Szabó Attila, aki a konyári aláírásgyûjtés élére állva szeretne rendet a településen.

 

Több témában is aláírást gyûjtünk, de ezek közül a leghangsúlyosabb a közbiztonság kérdése. Úgy érezzük ugyanis, hogy a rendõrök nem minden esetben tudnak hathatósan intézkedni, a felderítések száma pedig szinte egyenlõ a nullával – mondta Szabó Attila. Annak érdekében, hogy saját szemünkkel gyõzõdhessünk meg a településen uralkodó állapotokról, a helyieket kérdeztük. – Hozzám egy év alatt tízszer törtek már be. Azóta rácsokat szereltettem a házra, de így meg úgy érzem magamat, mintha börtönben lennék – mondta a hetvenhez közelítõ Szûcs Ferencné Marika.

Az üreseket is…

A helybéli Király Imre kérdésünkre egy jóízû kacajjal felelt. Közbiztonság? Ezen a településen? Olyan itt nincs kérem. A mi utcánkban nem túlzok, nincs olyan ház, ahová ne törtek volna már be. Visznek mindent, aprójószágot, vasat, a rendõrök meg ahelyett, hogy elfognák a bûnözõket, még azt tanácsolják az idõseknek, hogy inkább ne is tartsanak tyúkokat – magyarázta. Azokat a házakat, amelyekbõl kihalnak az idõsek, szinte hetek alatt hordják szét úgy, hogy még a nyoma sem marad az épületnek. Mi ez, ha nem bicskanyitogató helyzet? – tette hozzá Kovács Lajos.

 

Az aláírásgyûjtéssel valójában az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a településen uralkodó állapotokra. Félreértés ne essék, mi csak rendet akarunk. Rendet, ami mindenkire egyformán érvényes. Két hét alatt már háromszáznál is több aláírás gyûlt össze úgy, hogy nem házalunk. Az emberek szabadon írhatják alá a kisboltokban az ívet, de hozzám házhoz jönnek délutánonként és becsengetnek, hogy csatlakozhassanak. Ez is jól példázza, hogy elkeseredettek az emberek – magyarázta az aláírásgyûjtést kezdeményezõ Szabó Attila. Kérdéseinket eljuttattuk a rendõrség illetékeseihez, a válaszukat várjuk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!