2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Konyár polgármestere a képviselõ-testület kommünikéjét juttatta el a haon.hu szerekesztõségénekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-04-02 09:25:23
Konyár Önkormányzati Képviselõ-testülete, ma, 2012. március 29-én délelõtt, rendkívüli képviselõ-testületi ülést tartott a Konyáron kialakult közbiztonsági helyzetrõl. Az ülésen megjelent Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõnk is.

 

Dr. Fülep László, Konyár polgármestere továbbította szerkesztõségünknek a következõ kommünikét:

Kommüniké

 

Egy hete jelent meg a Hajdú-Bihar Napló hasábjain a cikk: “Ha nem lesz rend Konyáron, a gárdához fordulunk” címmel.

Azóta a cikk által idézett mondatok, interjú részletek jelentõs hullámokat vertek a helyi, megyei és az országos médiában. Az aláírásszervezõk demokratikus jogának tekintjük a polgári kezdeményezés e formáját. A 2.250 lelkes Konyár által megválasztott helyi képviselõ-testület a túldimenzionált közbiztonsági helyzetet értékelve, azt nem lebecsülve, nem kívánja azt és tiltakozik az ellen, hogy gerjesztett konfliktusok helyszíne legyen településünk.

A mi falunkban – nem tagadva azt, hogy sajnos elõfordulnak nálunk is, fõleg kiskorúak által elkövetett lopások, lakásokba behatolások, közterületi rongálások – profi bûnözõk, ismereteink szerint, nincsenek. Akárcsak éles politikai összecsapások sem. Mindenki boldogulni akar és békességben élni Konyáron, ebben igyekszik segítséget nyújtani önkormányzatunk azzal, hogy helyzetbe hozza a nehezebb sorban élõket is, állami segítséget is igénybe véve.

Mi, konyáriak, nem kívánunk nagypolitikai csatározások elszenvedõi lenni, számunkra Konyár közrendje és közbiztonsága összlakossági érdeknek minõsül. Ezért tennünk is kell – közösen!

Képviselõ-testületünk határozott igénye az, hogy a falunk békés lakossága részvételével, aktív együttmûködést ajánlva a civil petíciót aláíróknak, karöltve a hivatásos rendvédelmi szervekkel és a helyi Faluõrséggel, saját magunk oldhassuk meg belsõ problémáinkat.

 

Konyár, 2012. március 29.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!