2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Árfolyamgát - Egyelõre mérsékelt az érdeklõdésForrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-04-03 09:28:28
A bankok felkészültek és élénk volt az érdeklõdés az elsõ napon, de nagy ügyfélrohamot nem tapasztaltak a pénzintézetek. Az ügyfelek egyelõre csak tájékozódnak.

A bankok honlapján az érdeklõdõk elérhetik a szükséges információkat, de mivel a közszférában dolgozókat érintõ támogatásokról szóló kormányrendelet csak pénteken jelent meg, több banknál még nem teljes körû a tájékoztatás.

A Raiffeisennél elmondták, hogy telefonon és személyesen is érdeklõdtek az ügyfelek, de csak mérsékelt ütemben. Bár április 2-tól, elsõ körben a közszféra dolgozói nyújthatják be igényüket az árfolyamrögzítésre, a banknál nemcsak e körbe tartozók, de mások is kértek információkat. Sem az ügyfélszolgálatokat, sem a call-centert nem kellett megerõsíteni. Szerzõdéskötésre délutánig nem nyújtottak be kérelmet.

Az Erste Bank arra számít, hogy az új típusú árfolyamgáttal a devizaadós ügyfelek több mint fele él majd. A banknál élénk volt az érdeklõdés az elsõ napon, de nagy roham nem volt. A fiókokban és a call-centerben is nõtt az érdeklõdõk száma, de a bank felkészült a helyzetre, és megerõsítette az ügyfélszolgálatokat.

A CIB Bank azzal számol, hogy a jelenlegi feltételeknek megfelelõen a jogosultak 75 százaléka, - hozzávetõlegesen 35.000 ügyfél - veheti igénybe az árfolyamgátat. Az MTI kérdésére a pénzintézet közölte: telefonos ügyfélszolgálatukon kedden délután egy óráig 34 érdeklõdõ hívás futott be; ez töredéke annak a mennyiségnek, amelyre felkészült a bank.

A mérsékelt érdeklõdés a CIB szerint annak is köszönhetõ, hogy a végtörlesztésben nem csak a bankok, de a lakosság is tudatosabbá vált. A fiókokban szintén egy óráig összesen 271 személyes érdeklõdõ fordult meg, azonban õk is kivétel nélkül egyelõre csak tájékoztatást kértek.

Az MTI megkereste a többi bankot is, amelyek késõbbre ígértek tájékoztatást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!