2024. április 27. Szombat, Zita.
 
VI. Megyei Dalos Találkozó KabánForrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-04-04 11:54:14
2012. március 30 - án Kabán rendezték meg a VI. Dalos Találkozót. A fellépõk Balmazújvárosról, Berettyóújfaluból, Hajdúszoboszlóról, Komádiból, Debrecenbõl, Derecskérõl, Nagyhegyesrõl, Hajdúdorogról, Tetétlenrõl érkeztek és természetesen ott voltak a rendezõ házigazdák a Kabaiak is.

 

Elõször Gere Gyuláné a Kabai Nyugdíjas Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevõket és vendégeket: Szegi Emmát Kabai polgármester asszonyt, Váradi Istvánnét az ÁMK Sári Gusztáv Tagiskola fõigazgatóját, Molnár Ferencnét a Hajdú-Bihar Megye és Debrecen Nyugdíjas Szervezeteinek Szövetsége elnökét, a megyei vezetõségi tagokat, Csávás Antalnét Kaba képviselõ testület tagját, Kovácsné Vágó Emesét a Mûvelõdési Ház vezetõjét, a helyi és a településekrõl érkezõ nyugdíjas klubok vezetõit és Sári Gábort. A köszöntõ után bemutatta a zsûrit. A zsûri elnöke: - Nagy Barna Magyarhomorogról nyugalmazott polgármester és iskolaigazgató, zsûri tagok: Bodnár Antalné megyei alelnök a Hajdú-Bihar Megye és Debrecen Nyugdíjas Szervezeteinek Szövetségétõl és Tóth Lajosné vezetõségi tag a Kabai Nyugdíjasok Baráti Egyesületétõl. A zsûri bemutatása után Váradi Istvánné fõigazgató asszony mondta el megnyitó beszédét és nyitotta meg a találkozót. A megnyitó után még Molnár Ferencné megyei elnök köszöntötte a megjelent nyugdíjasokat és sok sikert kívánt a fellépõknek, a nézõknek pedig jó szórakozást.

Az elõadók a Regionális találkozóra való továbbjutásért versenyeztek, de voltak, akik csak vendégszerepelni jöttek, így pl. a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klubjának népdalköre és tánccsoportja. Természetesen ebbõl a klubból is indultak versenyzõk. A mûsort a Kabai Búzavirág Pávakör nyitotta meg, akik népdalokat énekeltek. Nótacsokorral mutatkoztak be: Papp Sándor Kabáról, Szabó Sándor Komádiból, Nagyné Kapás Julia Berettyóújfaluból, Bódi Péter, Gyérmán György, Kiss Lászlóné Hajdúdorogról, Kakucsi Lászlóné Nagyhegyesrõl, Dávid József Derecskérõl, Szabó Zsigmondné Tetétlenrõl, Csúzi Julianna Debrecenbõl. Népdalokat énekeltek: Kalapos Jánosné Hajdúdorogról, Csukás Tibor Kabáról. Hajdúdorogról a férfikórus is fellépett nagy sikerrel. Õk erdélyi katona dalokat adtak elõ. Ugyancsak nagy tapsot kapott a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub tánccsoportja a dunántúli néptánccal. A bemutatkozások után Nagy Barna a zsûri elnöke értékelte az elõadókat. Csak az elismerés hangján szólhatok mindenkirõl, akik ma itt felléptek mondta, majd átadta az okleveleket és kihirdette a regionális versenyre továbbjutó szereplõket. Nótacsokor kategóriában tovább jutottak: - Varga Zsigmond (Komádi), Csekõ Józsefné, Tamási Albert (Derecske), T. Kiss Endre (Hajdúszoboszló), Cseke Sándorné, Gere Gyula, Papp Zoltán, Sári Gyõzõ (Kaba).

Népdal kategóriában tovább jutottak: - Csávás Antalné (Kaba), Dobi Józsefné (Balmazújváros).

Cserép Imre

tudósító

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!