2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Húsvéti adományosztásForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2012-04-06 10:20:58
Nagycsütörtökön és nagypénteken hat raklapnyi adományt osztottak szét a Bihari Szociális Szolgáltató Központ munkatársai berettyóújfalui lakosoknak, a Wesselényi utca 1. szám alatti – jelenleg használaton kívüli – iskola épületében.

Szabóné Kovács Zsuzsa, intézményvezetõ-helyettes elmondta: az önkormányzat együttmûködési megállapodást kötött a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, melynek értelmében az egyesület tartós élelmiszert adományoz rászoruló kisnyugdíjasoknak, a létminimum közelében vagy alatta élõknek, több gyermeket nevelõ, önhibáján kívül alacsony jövedelemmel rendelkezõknek. Az élelmiszer leszállítását az önkormányzat vállalta magára. „Az Európai Unió a közösség legrászorulóbb személyeinek intervenciós készletekbõl származó élelmiszerekkel történõ ellátása” nevet viselõ program keretében 760 csomagot osztottak szét a két napon. Míg korábban lisztet, cukrot, kekszet tartalmazott az adomány, most tartós tejet, kakaós italport, valamint vaníliás tejitalt kaptak a rászorulók.

Szabóné Kovács Zsuzsa reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy az élelmiszeradománnyal az érintettek megélhetési problémáinak enyhítéséhez járultak hozzá, illetve segítséget nyújthattak a húsvéti ünnepek elõtt a helyieknek.

 

Kép és szöveg: Nyírõ Gizella

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!