2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Javuló képet mutat a lakáspiac teljesítményeForrás: ingatlantajolo.hu
Utolsó módosítás: 2012-04-10 10:33:35
Továbbra is magas tranzakciószámot produkál a hazai lakáspiac, annak ellenére, hogy két hónapja lezárult a végtörlesztési idõszak. A Duna House szokásos, havi becslése alapján 2012 márciusában, országos szinten 8205 ingatlan adásvétel zajlott.

Ez a szám nem az idei legjobb, de így is a tavalyi körülbelül 7000-es havi átlagnál 15%-kal magasabb. Várható volt, hogy a végtörlesztést követõen visszaáll a piac, csak annak szintje volt megjósolhatatlan. Mivel az áprilisi elõrejelzések is bíztatóak, így elõfordulhat, hogy ezen a magasabb szinten stabilizálódik a piac. Ha ez így lesz, és nem történik idén váratlan, jelentõsebb gazdasági esemény, úgy az idei összes tranzakciószám elérheti a 100-110 ezres nagyságrendet.

Javuló képet mutat a lakáspiac teljesítménye


Az elmúlt négy szûkös ingatlanpiaci évet követõen mindenképp bíztató negyedévvel kezdõdött tehát 2012, ami az adás-vételi darabszámokat illeti. Fontos kérdés lehet, hogy a tranzakciószám növekedésével az árak hogyan alakultak, amire a közeljövõben készülõ felmérésekbõl talán választ is kaphatunk.

Javuló képet mutat a lakáspiac teljesítménye

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!