2024. május 7. Kedd, Gizella.
 
Mesekert BerettyóújfalubanForrás: berettyohir.hu
Utolsó módosítás: 2012-04-11 09:58:04
A berettyohir.hu által leközölt hírt és képeket láthatják! A nyiladozó tavasz elsõ jeleit kerestük városunkban - hogy lencsevégre kapjuk és megoszthassuk önökkel, amikor rátaláltunk a Tavasz körúton erre a mesébe illõ kertre
Becsengettünk, hogy engedélyt kérjünk néhány fotó készítésére, s a tulajdonos vendégszeretetének köszönhetõen majd' 2 órát tölthettünk e varázslatos környezetben.
Vendéglátónk, Rékasi Imre elmesélte, a gyönyörûen gondozott, ezer színben pompázó virágoskert jobbára a felesége keze munkája, a dísztárgyak nagy részét pedig õ maga készítette. Minden egyes darabnak külön története van. Gyermekeik, unokáik távol élnek, így barkácsolással próbálja színesíti nyugdíjas napjait.
Készített már kisautót, babaszobát, terepasztalt és összecsukható lovardát az unokák "megrendelésére", de szívesen formáz virágtartót, pillangót, teknõsbékát, vagy akár  mókust is a felesége kívánságára. Egyik büszkesége a kertben álló kis szélmalom, de munkái között van számos szebbnél szebb madáretetõ, gémeskút és talicska is; sõt hurkapálcikából már a berettyóújfalui és a debreceni református Nagytemplom élethû  mását is elkészítette.
Nagyrészt fából készülnek a tárgyak, de találkoztunk kagyló, gyöngy, fogpiszkáló felhasználásával készült dolgokkal is. Mindegyik darabra jellemzõ az egyediség, az ötletesség és a mérhetetlen precizitás. Mint azt vendéglátónk elmondta, számára a legfontosabb az alkotás öröme.
Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!