2024. május 7. Kedd, Gizella.
 
Tegyünk a beteg gyerekekért - országos stratégiaForrás: berettyohir.hu
Utolsó módosítás: 2012-04-12 12:18:18
A Halmozottan Sérültek Hajdú-Bihar Megyei Szülõszövetségének megbízásából országos stratégia került kidolgozásra halmozottan fogyatékos személyekkel kapcsolatban.
Õk az a célcsoport, akikre egészen az utóbbi évekig nem fordult elég figyelem sem szakmai, sem egyéb körökben. Jelen stratégia ennek a pótlására hívja fel a figyelmet és megfogalmazza azokat a célokat, amelyek megvalósulása elengedhetetlen ennek a csoportnak a társadalmi integrációja szempontjából. A stratégia elsõsorban a döntés-elõkészítõk, illetve az ellátórendszer különbözõ szintjein dolgozó szakemberek számára készült az e fogyatékossági ággal kapcsolatos egységes gondolkodás és tervezés szándékával.
Jelen stratégia a súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek és családjaik érdekében készült a 2012-2016 közötti idõszakra.
Létrejöttét egyfelõl A Fogyatékossággal élõ személyek jogairól szóló egyezmény (ENSZ Egyezmény), illetve az Új Országos Fogyatékosügyi Programról szóló 10/2006. (II. 16.) OGY határozat, másfelõl pedig a súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek ellátásában tapasztalható térbeli és minõségi egyenetlenség alapozta meg
A stratégia azonos szerkezetben veszi végig azon területeket, melyek a súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek életminõségét jelentõsen befolyásolják. Ezek között szerepelnek az érintettek által közvetlenül igénybevett szolgáltatásokkal, valamint az azokat szorosan befolyásoló szakmapolitikákkal kapcsolatos területek.  Megfogalmazásra kerültek az egyes területi célok, az elérésükhöz szükséges tevékenységek és a tevékenységek megvalósulását mérõ elvárt eredmények.
A pályázat a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlõségéért Közalapítvány gondozásában jelent meg a fogyatékos személyek esélyegyenlõségét elõsegítendõ programként.  Ezen belül a Halmozottan Sérültek Szülõszövetségének Hajdú-Bihar megyei szervezete a halmozottan fogyatékos személyek munkaerõpiaci felkészítését tûzte ki célul és valósította meg a projekt keretében.
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!