2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
Országos tûzgyújtási tilalom feloldásaForrás: berettyohir.hu
Utolsó módosítás: 2012-04-19 11:22:33
A vidékfejlesztési miniszter a 2012. március 11-tõl átmeneti idõre elrendelt, az ország egész területére kiterjedõ általános tûzgyújtási tilalmat 2012. április 17-én feloldotta.
A tilalom feloldását az erdõket, fásításokat, valamint azok határától számított kétszáz méteren belüli területeket érintõ tûzesetek számának csökkenése, valamint a korábbi napok csapadékos idõjárása alapozza meg. A meteorológiai elõrejelzések sem indokolják a tûzgyújtási tilalom további érvényben tartását.
A miniszter felhívja a figyelmet, hogy a fokozott tûzveszély elmúltával az erdõben tüzet gyújtani csak a kijelölt és kiépített tûzrakó helyen, szélcsendes idõszakban szabad úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás elõtt pedig gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. A tûz õrzésérõl és annak eloltásáról, a tûzvédelmi szabályok betartásáról a tûz gyújtója köteles gondoskodni.
Továbbra is minden esetben fokozott figyelemmel kell eljárni az erdõn kívüli területeken az avar, gyom, illetve növényi hulladék égetésénél, mert a tûz felügyelet nélkül könnyen továbbterjedhet és közvetlen életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegetõ tûzeset forrása lehet.
Hajdú-Bihar Megyei
Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Debrecen, 2012. április 18.
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!