2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Ismét hamis ruhát talált a NAV milliós tételben Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-04-25 13:03:35
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy héten belül már második alkalommal tartóztattak fel hamisított ruhákat szállító teherautót Ártándon.

A NAV pénzügyõrei tegnap éjszaka állítottak meg egy Törökországból Németországba tartó és okmányai szerint általános ruhanemûket szállító kamiont. Mivel néhány napja egy hasonló irányban közlekedõ kamionban több ezer hamisított ruhát találtak ezért úgy döntöttek, hogy alaposabban megvizsgálják ezt a szállítmányt is. A tételes vizsgálat során kiderült, hogy bálákban csomagolva több mint 12 ezer darab olyan ruhanemû is volt a raktérben, amelyek hamis márkajelzésekkel (többek között Adidas, Armani, Playboy, Versace, Prada) voltak ellátva. Tulajdonképpen egy egyszerû szemrevételezés alapján is látható volt, hogy ezek a pólók és nadrágok anyagukban, kidolgozottságukban is silány minõségûek, viszont a rajtuk elhelyezett hamis jelzésekkel alkalmasak arra, hogy a vevõket megtévesszék.

 

 

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai a 23 millió forint értékû hamis terméket lefoglalták és áru hamis megjelölése bûncselekmény elkövetése miatt indítottak eljárást.

Érdekesség, hogy az ártándi határátkelõhelyen az idei évben eddig közel 100 millió forint értékû hamisított ruházati terméket foglaltak le a NAV pénzügyõrei.

 

Kupecz József pénzügyõr õrnagy

sajtóreferens

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!