2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Critical Mass éjjel-nappalForrás: berettyohir.hu
Utolsó módosítás: 2012-05-03 10:21:46
Az országos Critical Mass mozgalomhoz kapcsolódva 2012. április 29-én Berettyóújfalu is bõvelkedett kerékpáros programokban.

 

A Bihari Természetbarát Egyesület 10 órától kerékpáros felvonulást szervezett, mellyel a városban található egyre bõvülõ kerékpárutak és a kerékpározás, mint környezetbarát közlekedési mód népszerûsítése volt a cél.
Több ízben is megdõlt az elõzõ évek résztvevõi rekordja, elõbb délelõtt 130 résztvevõvel, mely az esti, kerékpáros világítást népszerûsítõ felvonuláson 134 fõre tovább emelkedett.
A természetbarát cél ügyéhez több helyi vállalkozás is csatlakozott, így a Berettyó Pékség pogácsával, míg a Buborék szikvíz hideg frissítõvel kedveskedett a jelentkezõknek.
A felvonulás kiegészült a Szuperbringa programmal, ahol a kerékpárok sikeres „hatósági vizsgája” esetén egyedi matricát kapott a kétkerekû. A nap igazán kedvezett a kerós programok szerelmeseinek, hiszen délelõtt Körmösdpusztára, míg este a holdvilág (és a kerékpáros lámpa) világította csillagfényes bihari utakon Váncsod-Mezõpeterd irányába indult kerékpáros túra. Este szintén csúcsot döntött a kerékpáros csapat létszáma, egy híján ötvenfõs fénykígyó tekergett az éjszakában, több mint Berettyóújfalu sportéletében valaha.
Az éjfél után véget érõ hivatalos programsorozatot egy, a lankadatlan lelkesedés alapján spontán szervezett késõ éjszakai bakonszegi bringatúra zárta.
Érdemes eljátszani a számokkal: 6.308 km-t tekerés mellett 135.832 KCal-t égettek el a résztvevõk, akik ezzel az össztávval eljutottak volna Nepálig!
A több száz résztvevõ alapján elmondható, hogy Berettyóújfalu legnagyobb aktív részvételi lehetõséget biztosító sportrendezvényévé nõtte ki magát a Critical Mass. Egy olyan városi rendezvénnyé, melyen többek között egy 11 éves kislány is teljesítette a több mint 100 kilométerre rúgó napi programokat.
A rendezvény sikere és a városi kerékpáros programok népszerûsítése révén létrejött a Facebookon a Critical Mass Berettyóújfalu csoport, melyen hamarosan megtalálhatók a rendezvény fotói. Várjuk a kerékpárosok, természetbarátok csatlakozását.

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!