2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Német nyelvbõl érettségiznek a diákok péntekenForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2012-05-11 09:35:48
A német írásbeli vizsgákkal folytatódik az érettségi a középiskolákban pénteken. A diákoknak közép- és emelt szinten is négyféle feladatsort kapnak, szótárat csak az íráskészséget mérõ feladatokhoz használhatnak.

Német nyelvbõl vizsgáznak pénteken az érettségizõ diákok az írásbeli érettségik ötödik napján. A tanulók középszinten 1071 vizsgahelyszínen 22 927-en, emelt szinten 58 vizsgahelyszínen 2602-en adnak számot tudásukról.

A német nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülõ részbõl áll. Középszinten az írásbeli vizsga idõtartama 180 perc, amelybõl az elsõ részre, az "Olvasott szöveg értésére"  60 perc áll rendelkezésre, a második részre, a "Nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc. Az ezt követõ szünet után a 30 perces "Hallott szöveg értése" vizsgaösszetevõ következik, végül az "Íráskészség" 60 perc idõtartamú feladatsora.

Az emelt szintû írásbeli vizsga teljes idõtartama 240 perc. A vizsgán a középszintû vizsgával megegyezõ feladattípusok szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható idõtartam itt 70, 50, 30, illetve 90 perc.

Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, a többi során semmilyen segédeszköz nem használható. Emelt és középszinten is egymástól független az egyes vizsgaösszetevõk értékelése, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!