2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Négymilliárd forint a póruljártaknak?Forrás: origo
Utolsó módosítás: 2009-03-20 10:03:51
Kaba – A nemzeti diverzifikációs program keretében összesen 12,5 milliárd forintra pályázhatnak azok a vállalkozások, amelyek négy magyarországi cukorgyár (köztük a kabai) bezárása miatt veszítették el megrendeléseiket.

A nemzeti diverzifikációs program keretében összesen 12,5 milliárd forintra pályázhatnak azok a vállalkozások, amelyek négy magyarországi cukorgyár (szerencsi, szolnoki, petõházai és kabai) bezárása miatt veszítették el megrendeléseik jelentõs részét – jelentette be Kiss Péter kancelláriaminiszter a napokban Tégláson.

A Napló értesülései szerint a bezárt kabai cukorgyár hajdanvolt partnerei, és a térség önkormányzatai 4 milliárd forintra számíthatnak ebbõl az összegbõl. Ez a lehetõség mintegy félezer embert érinthet a térségben. Egy-egy pályázó akár 50 millió forinthoz is hozzájuthat, jelentõs támogatás mellett.

Szegi Emma kabai polgármester a Naplónak elmondta, hogy a júniusban megjelenõ pályázaton a város egy 200 millió forintos fürdõfejlesztéssel kíván indulni.

„Reményeink szerint a püspökladányi kistérség mind a 13 települése kedvezményezettje lesz a pályázatnak, bár nagyon rövid az idõ.

Idén júniusban írják ki a pályázatot és 2010 decemberében már el is kell számolni a projektekkel" – hívta fel a figyelmet Szegi Emma.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!