2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Drámafesztivál CsökmõnForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2012-05-14 16:03:07
Színjátszó csoportok gyülekeztek 2012. május 11-én délután a csökmõi Faluházba. Ekkor volt ugyanis a Drámafesztivál, ami ötödik alkalommal hívta egybe a színészetet, a színpadi alakítást kedvelõ gyermekeket, és vezetõiket.

                        Elsõként egy csodálatos tájat illusztráló paraván, és a füzesgyarmati Füzecske Bábcsoport tagjai által életre keltett botos bábok segítségével egy mesébe csöppenhetett a figyelemre méltó létszámú közönség. Mészáros Zoltánné és Pálfi Judit felkészítõ tanárok dicséretes munkát végeztek a szárnyaik alá tartozó kis diákokkal. A hattyúfeleség népmese feldolgozását elevenítették meg a bábosok, akik a füzesgyarmati Kossuth Lajos Alapfokú Közoktatási Intézmény mûvészeti iskolájának tanulói.

            Õket követték a színpadon a helyi mûvészeti iskola Sületlenek nevet viselõ színjáték tagozatosai. Az Egérkirály címû darabot Blágáné Roza Mária, a zárójelenet táncát az egyik szülõ, Jámborné Fejes Ildikó tanította be a gyerekeknek.

            Harmadik alkalommal vendégeskedtek Csökmõn a nagyváradi Dácia Általános Iskola Rusz Csilla tanárnõ irányításával játszó HUncutkák csoportja. Õk Móra Ferenc Kevély Kereki mûvét vitték színpadra. A csapat tagjai nagy beleéléssel játszottak. Feltûnõ volt szép magyar beszédük, hibátlan énekük, amivel a darabot feldobták. Igazi élmény volt õket látni.

            A rendezvényt a Tóthné Almási Zsuzsanna vezetésével mûködõ Mókaszín csoport zárta, akik a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola tanulói. Lázár Ervin jól ismert meséjét, a Vacskamati virágját adták elõ. A csoport ezt a darabot nagyon rövid idõ alatt tanulta be, hiszen a Drámafesztivál elõtt az országos színjátszó találkozóra készültek teljes erõvel, ahol arany minõsítést értek el.

            A Drámafesztivál minden jelenlévõnek egy kellemes kikapcsolódást jelentett a rohanó mindennapokban. Másfél órára mindenkit elvarázsoltak a gyerekek, akik nagyon készültek erre az eseményre.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!