2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Bihari Rendészeti CsapatversenyForrás: eszaon
Utolsó módosítás: 2009-03-20 14:36:05
Hajdú-Bihar megyében négy olyan oktatási intézmény mûködik, melyekben rendészeti pályára történõ felkészítés folyik - biharekesztesi Bocskai István Gimnázium és Szakképzõ Iskola, berettyóújfalui Bessenyei György Szakközépiskola, püspökladányi Karacs Ferenc Gimnázium Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium.

A derecskei I. Rákóczi György Gimnázium és Szakközépiskola és kollégium kezdeményezésével, immár második alkalommal rendezik meg  2009. március 20-21-én   a „Bihari Rendészeti Csapatversenyt” Derecskén. A verseny célja a szakmai munka elõsegítése, tapasztalatcsere, melynek érdekében a hallgatók között versenyt rendeznek. A kétnapos találkozón elméleti tudásukat mérik össze a csapatok, illetve a második napon kerrékpáros ügyességi verseny lesz.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság munkatársai 2004-tõl vesznek részt a derecskei I. Rákóczi György Gimnázium és Szakközépiskola rendvédelmi tagozatos hallgatóinak képzésében, illetve a verseny elõkészítésében is segítséget nyújtottak. Tapasztalataik szerint a fiatalok körében rendkívül közkedveltek a rendészeti képzést nyújtó iskolák.

A határon átnyúló kapcsolatok erõsítése érdekében a versenyre meghívták az I. Rákóczi György Gimnázium, szakközépiskola társintézményét a Nagyváradi Ady Endre líceumot is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!