2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
60 napra csökkenhet az építés engedélyezéseForrás: ingatlanok.hu
Utolsó módosítás: 2012-05-30 09:55:53
Az elektronikus ügyintézés, az eljárási határidõk csökkentése, és a véleménykérési szakasz bevezetése a jelenlegi fél évrõl 60 napra csökkentheti az eljárás hosszát.

A kormány által elkészített, az építési engedélyezési eljárás korszerûsítését tartalmazó koncepció az átláthatóság és a kiszámíthatóság jegyében született, ezért az Ingatlanfejlesztõi Kerekasztal Egyesület (IKF) is támogatja. Az engedélyezések elhúzódása miatt ugyanis évi több százmilliárd forintos kár éri a nemzetgazdaságot - idézi a közlemény Árendás Gergelyt, az IFK elnökét.

Az egyszerûsítések közé tartozik az elektronikus ügyintézés bevezetése, az eljárási határidõk csökkentése, illetve a véleménykérési elõszakasz bevezetése. Utóbbiban kiadott hatósági - szakhatósági - vélemény felhasználható lesz az engedélyezési eljárásban.

Az IFK 2009-ben jött létre, a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztõk részvételével. Feladata a Magyarországon mûködõ, nemzetközi szinten is elismert ingatlanfejlesztõ társaságok közös érdekeinek képviselete, az épített környezet minõségének fejlesztése.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!