2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
A költségek jelentõs csökkenését várják TépénForrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-06-01 12:56:23
A kis bihari település egyetlen jelentõs munkáltatója az önkormányzat fenntartásában mûködõ Felnõtt Fogyatékosok és Pszichiátriai Gondozottak Otthona, ahol az elmúlt nyolc hónapban jelentõs fejlesztést hajtottak végre.

 

A Környezeti és Energia Operatív Program – KEOP – keretében az önkormányzat sikerrel pályázott épületenergetikai fejlesztésekre – mondta el Balogh Andás polgármester. A megvalósult beruházás összértéke 34 millió 400 ezer forint, melynek 75 százaléka európai uniós támogatás, míg a fennmaradó rész – 8 millió 600 ezer forint – önkormányzati önerõ volt.

 

 

Fotók: hajdupress.hu, Nyírõ Gizella
Fotók: hajdupress.hu, Nyírõ Gizella

 

 

A múlt év októberében indult beruházás eredményeként – a kastély kivételével - elvégezték az épületek külsõ hõszigetelését, kicseréltek 94 darab nyílászárót, illetve négy épületbe kondenzációs gázkazánokat szereltek be. Utóbbiakat azért, hogy az épületek önálló fûtéssel rendelkezzenek, az energiatakarékosság jegyében – közölte a polgármester. A kazáncserére azért is volt szükség, mert éppen 40 éve – 1972-ben – alakították ki a központi fûtést.

 

 

 

 

A mögöttünk hagyott télen már érezhetõ volt a megtakarítás, köszönhetõen a hõszigetelésnek. Akkor kb. 15 százalékkal volt alacsonyabb a fûtési költség. A teljes beruházás elkészültével pedig mintegy 25 százalékos költségmegtakarítást várnak – tudtuk meg Balogh Andrásról.

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!