2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Bunda volt a fergeteges magyar–olasz?Forrás: civishir.hu
Utolsó módosítás: 2012-06-01 13:00:59
A magyar válogatott lemosta a pályáról a friss világbajnokot. Állítólag nagy összegû fogadásokat kötöttek az olasz vereségre.

2007. augusztus 22. a magyar foci egyik szép napja volt. A Puskás Ferenc stadionban 40 ezer nézõ õrjöngött, miután a magyar labdarúgó-válogatott világszenzációt okozva legyõzte Olaszországot. Öt évvel késõbb, azaz a héten az a hír kapott szárnyra az egyik magyar internetes sportportálon, a Fourfourtwo.hu-n, hogy az UEFA monitoringrendszere bejelzett a 3–1-es magyar sikert hozó meccsre.

Olasz vereségre fogadtak

A labdarúgó szakportál szerint a cremonai ügyészség által vezetett nyomozás, amelyben öt magyar játékos is érintett, megemlíti az ominózus mérkõzést, amikor a Várhidi Péter vezette, részben megfiatalított magyar csapat lemosta a pályáról a friss világbajnokot. Állítólag nagy összegû fogadásokat kötöttek az olasz vereségre.

Várhidi: Nem létezik!

A vendégek védelme valóban nem volt a helyzet magaslatán, de akkor ezt mindenki a vébé-gyõzelem utóhatásának tudta be. A magyar válogatott akkori szövetségi kapitánya, az olasz focit kívülrõl-belülrõl ismerõ Várhidi Pétert felkereste egy hírportál, õ egyszerûen nevetségesnek tartotta a bundavádat.

„Ez van idehaza, van egy világraszóló sikerünk, nosza, csináljunk negatív hírt belõle, tapossuk sárba” – mondta keserû hangon a tréner, aki visszaemlékezett az olasz arcokra, amiken csak a vereség nyomait látta annak idején.

Felkészülési mérkõzés, 2007. augusztus 22.
Magyarország–Olaszország 3–1 (0–0)
Puskás Ferenc stadion, 40.000 nézõ Vezette: Mejuto González (spanyol)
Magyarország: Fülöp M. - Szélesi, Vaskó, Juhász, Vanczák (Csizmadia, 73.) - Vass, Tõzsér (Leandro, 59.) – Hajnal (Filkor, 59.) – Gera (Buzsáky, 92.), Priskin (Feczesin 73.), Dzsudzsák (Halmosi, 82.). Szövetségi kapitány: Várhidi Péter.
Olaszország: Buffon – Oddo (Grosso, 46.), F. Cannavaro, Materazzi (Barzagli, 46.) – Zambrotta - Ambrosini, Pirlo – Aquilani (Palombo, 65.), Quagliarella, Del Piero (DiNatale, 46.) – Toni (Inzaghi, 46.). Szövetségi kapitány: Roberto Donadoni.
Gólszerzõk: Juhász (62.), Gera (65., 11-esbõl), Feczesin (75.), ill. Di Natale (49.)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!