2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Környezetvédelem a Berettyóújfalui városnapon isForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2012-06-08 09:16:12
Május 26-án, a városnapi rendezvénysorozat részeként a Bihari Természetbarát Egyesület, illetve a Hajdúböszörményi Zöld Kör közös környezetvédelmi programmal színesítette a jeles napot.

A Rendezvényház mellett kialakított „zöld szigeten” kiállításra kerültek azok a megyei, illetve berettyóújfalui védett természeti értékeket bemutató tablók, mely korábban a II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola Hunyadi Mátyás tagiskolájának folyosóján kerültek bemutatásra.

A tablók, illetve két új tájékoztató prospektus segítségével gyerekjáték volt kitölteni a totót, melynek helyes megfejtõi természetes anyagokból készült ajándéktárgyak közül választhattak.

A fõdíj egy alumínium vázas trekking kerékpár volt, melynek természetkedvelõ új gazdája Biharkeresztesrõl érkezett a városnapra.

A totó mellett környezetvédelmi témakörû rajzok készítésével, természetes anyagból készült játékokkal, ördöglakatokkal, környezetvédelmi lakberendezõvel, öko társasjátékkal, illetve környezetvédelmi problémamegoldással, tanácsadással tölthették el az érdeklõdõk sátrunkban a napot.

A természet kedvelõi hasznos tájékoztató anyagokból, illetve a természet szépségét megörökítõ képeslapokból választhattak kedvükre. Bízunk benne, hogy újabb sikeres lépést tettünk annak érdekében, hogy egy fenntartható, tudatos, értékközpontú világban élhessünk.

 

A projekt Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. Projekt címe: A fenntartható életmód erõsítéséért Hajdú-Bihar megyében.

 

Hegedûs Zoltán

Bihari Természetbarát Egyesület

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!