2024. május 15. Szerda, Zsófia, Szonja.
 
Így küzdenek a hõséggel a kórházbanForrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-06-22 09:57:55
Június derekán évszázados hõségrekordok dõltek meg. A hõségriadó elrendelését követõen a berettyóújfalui Gróf Tisza Kórházban járt a hajdupress.hu szerkesztõsége, s az iránt érdeklõdtünk Dr. Pete László orvos-igazgatótól, hogyan vészelik át a rendkívüli meleget, hogyan érinti a kórház mûködését, a gyógyító munkát a rekkenõ hõség.

  • - A napok óta tartó kánikula a gyógyító munkát nem érinti, minden osztályunk teljes kapacitással mûködik. Kórházunk területén egyre több helyen van klíma. Tavaly egy uniós projektnek köszönhetõen a járóbeteg-szakrendelõk klimatizálását sikerült megoldanunk. Ennek következtében az idei évtõl a rendelõintézet tetejére felszerelt napelemek látják el napenergiával az épületet. Összdolgozói értekezleten felhívtuk a figyelmet, hogy fokozottan ügyeljenek mind a betegekre, mint a hozzátartozókra a mostani rekkenõ hõségben. A kórház több pontján hûtött ásványvizet helyeztünk el - nyilatkozta a hajdupress.hu-nak Dr. Pete László.

 

 

Fotók: hajdupress.hu, Nyírõ Gizella
Fotók:  Nyírõ Gizella

 

 

Ottjártunkkor éppen a Traumatológiai Osztályra érkezett egy raklapnyi buborékos, illetve buborékmentes ásványvíz, amit a kórtermekben a szakápolók osztottak szét a betegeknek, akik örömmel vették a gondoskodást.

 

 

 

 

Zsiga Imréné, a Krónikus Osztály fõnõvére elmondta: náluk is fokozott figyelmet fordítanak az ágyhoz kötött betegek folyadékpótlására: gyakrabban itatják õket, nedves kendõvel törölgetik a betegeket, szellõztetéssel, sötétítõ függönyökkel igyekeznek elviselhetõbbé tenni a kórtermekben is érezhetõ kánikulát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!