2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Új rádió indul Derecskén!Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-06-23 12:24:55
Több településen, többek között a hajdú-bihari Derecskén indulhat új kereskedelmi rádió a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának döntése értelmében.

A hatóság szóvivõi irodája csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t: a Kiskunfélegyháza 91,1 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetõség hasznosítására megindított pályázati eljárás nyertese a Félegyházi Hírlap Kft., amely elnyerte a Kiskunmajsa 88,2 MHz frekvenciát is. A településeken Sirius Rádió néven indul az adás. A Kalocsa 100,0 MHz esetében a testület a Kalocsai Rádiót nyilvánította nyertessé, a Fonyód 101,3 MHz és a Siófok 92,6 MHz helyi frekvenciákon pedig a jövõben az Echo Penisola Kft. Balaton FM, illetve Part FM elnevezésû mûsorát hallhatják a rádióhallgatók.


Lezárult a pályázati eljárás Derecske 94,7 MHz helyi rádiós frekvencián, a Szentes 106,1 MHz helyi rádiós frekvencián is - közölte a hatóság a 2011-ben indított pályázatok eredményeit ismertetve. 
Közlésük szerint a felhívásoknál fontos célkitûzés volt, hogy a rádiók mûsoraiban a tájékoztató, a szórakoztató és zenés jelleg mellett a helyi közélet, a kistérségi kultúra is hangsúlyos szerepet kapjon. 
A most induló rádiók frekvenciadíjukat már az új díjstruktúra alapján fizetik, amely a tavalyi változtatások óta a korábbinál kisebb terheket ró az adókra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!