2024. május 15. Szerda, Zsófia, Szonja.
 
A Berettyóújfalui Polgárõrség híreiForrás: berettyohir.hu
Utolsó módosítás: 2012-06-29 09:52:00
Tájékoztatjuk a tisztelt városlakókat, hogy ezentúl a Berettyóújfalui polgárõrség lehetõség szerint havi lebontásban fogja bemutatni a város területén végzett szolgálati munkáját, eseményeit.

 

/Mazács Ferenc, a Berettyóújfalui Polgárõrség elnökének beszámolóját olvashatják./

 

A korábbi évekhez hasonlóan munkánkat a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Közlekedési és Közrendvédelmi csoportjaival szorosan hajtjuk végre. Örömmel mondhatjuk, hogy évrõl évre több a közös szolgálat és igyekszünk még több feladatot ellátni közösen.
Az év elmúlt öt hónapjában történt események csokorba szedése mellett állandónak mondható városunkban a járõrözés és az önkormányzati illetmény kifizetések zavartalan biztosítása minden hónap elsõ napjaiban.

Az évet egy eltûnt személy felkutatásával kezdtük. Helyszínt biztosítottunk egy lakásbetörésnél, részt vettünk a Kultúra Napja rendezvényein, illetve egy kerékpárút átadón. A nagy hidegnek és a zord idõjárásnak köszönhetõen fokozott volt a hajléktalanok és a fûtetlen lakások ellenõrzése, illetve egy alkalommal került sor forgalomelterelésre a hófúvás miatt, ami a kamionokat érintette. A terelést és irányítást a rendõrséggel közösen hajtottuk végre.

Február hónapban a közös rendõri szolgálatokon kívül vállaltuk a rendvédelmi szakközépiskolások gyakorlati oktatását. Sor került az éves közgyûlésünkre, ahol - egyebek mellett - az elõzõ év közhasznúsági, gazdasági beszámolóját elfogadták az egyesületi tagok.

Március hónap is több rendõri szolgálattal telt. Egy alkalommal segítettünk tûzoltásnál. Nemzeti ünnepünkön a koszorúzásnál forgalmat tereltünk, területet biztosítottunk. Rendvédelmi tanulók oktatásán kívül részt vettünk a Vöröskereszt által szervezett akció keretén belüli segélycsomag pakoláson. Jelen voltunk kistérségi, önkormányzati és megyei közgyûléseken. Egy alkalommal visszatérõ járõrözést hajtottunk végre, mivel lakot területen kívül, szántóföldön találtak egy II. világháborús bombát.

Áprilisban a Családsegítõ Szolgálat által szervezett élelmiszer adományozást biztosítottuk a rend érdekében. Számos közös rendõri akció mellett rendvédelmi tanulókkal is járõröztünk. Egy polgárõr társunk földmunkavégzés közben egy II. világháborús gránátot talált. A rendõrség értesítése mellet õriztük a gránátot. Szintén ebben a hónapban aktívan vettük ki részünket a Drogmentes Magyarországért futás nevû akcióban. A városközponti rendezvényen kívül a városba érkezõ futókat Derecskérõl kísértük a központba, illetve másnap a BUSE pályától indulva, Furta határáig biztosítottuk a demonstrációt.

Május hónap szempontjából fõ kihívást jelentett az Országos Boncmesteri Találkozó, ahol a parkolóban álló gépjármûvek épségét védtük és egyben az érkezõ vendégek parkolását is segítettük. Egy esetben fokozott ellenõrzést tartottunk városunk adott utcájában, temetés miatti lakást hátrahagyó családtagok kérésére. A városnapi futáson és a rendezvényeken kiemelt létszámban képviseltük Egyesületünket. Különbözõ idõzónákban, több szolgálattal dolgoztunk a rendõrséggel a Pünkösdi Ellenõrzõ Akcióban. Bûnmegelõzési Csoportunknak sikerült tetten érni és elfogni egy "mutogatós bácsit" a Népliget játszóterénél fényes nappal. Az urat átadtuk a rendõrségnek.

Mazács Ferenc
elnök, Berettyóújfalui Polgárõrség

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!