2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Elsõ helyezés NagybecskerekenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-07-09 10:11:53
Nagybecskerek, Derecske – A szerbiai Nagybecskereken, Zrenjaninban fúvószenekari versenyt rendezett a Fúvószenekarok és Együttesek Világszervezetének (WASBE) Közép-Kelet-Európai és Magyarországi Tagszervezete.

Erre az eseményre a derecskei Bocskai iskola fúvószenekara is meghívást kapott. Négy kategóriában, nemzetközi zsûri elõtt mérethettek meg a zenekarok. A zsûri tagjai neves, európai hírû szakemberek voltak: Anatoly Dudin, a Moszkvai Zenemûvészeti Egyetem tanára, a Nemzetközi Tubaszövetség elnöke, Leon Bly, a WASBE (fúvószenekari világszervezet) volt elnöke, örökös tiszteletbeli tagja, és Csikota József, a Szegedi Zenemûvészeti Kar egyetemi adjunktusa, a WASBE elnökségi tagja, a Kelet-Közép-Európai Tagszervezet Elnöke.

 

Százból kilencvenhárom

A derecskei fúvószenekar az ifjúsági kategóriában indult, a kategória kötelezõ elõadásmûve nagyon nehéz volt. Ezt az is bizonyítja, hogy több ifjúsági zenekar is inkább az úgynevezett szabadkategóriát választotta, ahol nem volt életkori megkötés és kötelezõen választható elõadási darab sem. A derecskei fiatalok a rekkenõ hõség és a kissé hiányos színpadvilágítás dacára kitûnõen koncentrálva, tudásuk legjavát nyújtva a lehetséges 100 pontból 93-at szerezve elsõ helyezést értek el.

 

A versenyt követõ napon megérdemelten a lazításé volt a fõszerep. A délelõtti szabadfoglalkozás (pingpong, társasjáték, baráti beszélgetések) után, városnézéssel töltötték a nap hátralévõ részét, Újvidék régi magyar város értékeit nézték meg. A kulturális program a hazautazás napján is folytatódott, hétfõn Szabadkával ismerkedhettek a fiatalok.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!